Αρχική Eπικαιρότητα Αυτά είναι τα τάματα που έκλεψε από το Άγιο Όρος ο Ρουμάνος...

Αυτά είναι τα τάματα που έκλεψε από το Άγιο Όρος ο Ρουμάνος (Εικόνες)

Συνελήφθη χθες το βράδυ ο 56χρονος Ρουμάνος, που φέρεται να έκλεψε τάματα από την εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Ιερά Μονή Ιβήρων, στο Άγιο Όρος.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους, αλλά και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, που συνέδραμαν τις έρευνες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 12ης προς τη 13η Ιουνίου, ο 56χρονος φέρεται να παραβίασε ξύλινη προθήκη βυζαντινής εικόνας του 9ου μ.Χ. αιώνα και να έκλεψε χρυσά τάματα πιστών, αυτοκρατορικά κοσμήματα, περιδέραια με βυζαντινά νομίσματα, αρχιερατικά εγκόλπια και μετάλλια αθλητών, τα οποία είναι ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.

Από την πρώτη στιγμή οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν αρχικά να εντοπιστούν όλα τα κλεμμένα τάματα και αφιερώματα σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους, τα οποία αποδόθηκαν στην Ιερά Μονή, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο 56χρονος, επίσης σε περιοχή του Αγίου Όρους και συνελήφθη.

Προανάκριση κάνει το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου. Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: newsit.gr