Αρχική Ν. Αχαΐας «Μαϊμού» γιατροί έκαναν απάτες και στην Πάτρα

«Μαϊμού» γιατροί έκαναν απάτες και στην Πάτρα

Τα «μαϊμού» τροχαία δεν εξυπηρετούν πια τις προθέσεις των κάθε λογής επιτήδειων, αφού το συγκεκριμένο είδος εξαπάτησης έχει γίνει πια πολύ γνωστό. Ωστόσο, η νέα… μόδα στις απάτες θέλει τους δράστες να προσποιούνται τους γιατρούς ή τους εκπροσώπους εταιρειών πώλησης ιατρικών ειδών!

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που εξιχνιάστηκε στην Καρδίτσα, με έναν 28χρονο ο οποίος δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον που προσποιήθηκε το γιατρό και ισχυρίστηκε ότι ένα συγγενικό πρόσωπο αντιμετωπίζει έκτακτο πρόβλημα υγείας και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Έτσι, τον έπεισε να καταβάλει το ποσό των 2.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε.

Ο νεαρός κατέβαλε τα χρήματα, αλλά όταν αποκαλύφθηκε πως τον είχαν εξαπατήσει και κατέφυγε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο δράστης «προδόθηκε» καθώς είχε δώσει τον αριθμό του προσωπικού του λογαριασμού! Πρόκειται για έναν 27χρονο ο οποίος ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Αλλά και στην Πάτρα, έπεσε θύμα παρόμοιας απάτης ένας άνδρας ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της υγείας. Ένας άγνωστος που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και συστήθηκε ως συνάδελφός του, τον έπεισε να καταθέσει 3.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, δήθεν για την αγορά ιατρικών προϊόντων. Όμως, το θύμα δεν παρέλαβε ποτέ όσα πλήρωσε και υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.