Αρχική Περ. Πελοποννήσου Οι αυτοδιοικητικές εκλογές α και β βαθμού ολοκληρώθηκαν για όποιον δεν το...

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές α και β βαθμού ολοκληρώθηκαν για όποιον δεν το έχει καταλάβει….. !!!!

Μεγάλη προεκλογική η περίοδος των αυτοδιοικητικών εκλογών α και β βαθμού, τόσο μεγάλη σε αντίθεση με την απίθανα μικρή προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

Κάνοντας μία διαδρομή όμως προς τα πίσω στην πρώτη περίοδο αυτά που έμειναν πίσω είναι πολλά. Είναι άνθρωποι υποψήφιοι που σε πλησιάζουν μόνο λόγω των εκλογών, που ξαφνικά θυμούνται ότι υπάρχεις, ότι ζεις, ότι έχεις προβλήματα, ότι στο σπίτι σου υπάρχει άνεργος, ότι δεν έχεις πληρώσει την ΔΕΗ σου, ότι έχεις μεγάλο σόι και πολλές ψήφους, ότι είσαι κάτοικος μιας πόλης που μέχρι χθες κανείς δεν σου έδινε σημασία. Ξαφνικά γίνεσαι σημαντικός και χρήσιμος, για να εξυπηρετήσεις όμως τον σκοπό τους.

Και αν ο σκοπός επιτευχθεί έχει καλώς, μπορεί να σου λένε και μια καλημέρα αύριο, αν όμως δεν πετύχει τότε για άλλη μια φορά βλέπεις την πλάτη τους.

Αυτά σε ότι αφορά τους πολίτες γιατί για τους ίδιους μάλλον οι εκλογές δεν τελειώνου ποτέ. Για τους μεν κερδισμένους ξεκινάει μία περίοδος αλαζονείας και προβολής γιατί αυτοί τα κατάφεραν απέναντι στον “ανίκανο” αντίπαλο που κατά την γνώμη τους θα πρέπει να κλειστεί στο καβούκι του και να βγάλει κεφάλι μετά από δέκα χρόνια αλλά και για τους χαμένους ξεκινάει μια περίοδος αμφισβήτησης. Αμφισβητούν το γεγονός ότι δεν έπεισαν και ότι έχασαν γιατί πολύ απλά δεν τους επέλεξαν οι πολίτες. Τους φταίνε τα πάντα, ακόμη και ο αέρας που φυσούσε εκείνη την ημέρα. Τους φταίει η εφορευτική επιτροπή που δεν μετρούσε καλά και ζητάνε επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Τους φταίνε οι κακοί δημοσιογράφοι που δεν πρόβαλαν ως όφειλαν το τεράστιο πρόγραμμά τους. Τους φταίει ο γείτονας του ξάδελφου που έχει μία θεία που δεν τον ψήφισε γιατί είναι φίλη του άλλου. Δικαστήρια, μίση και πάθη έχουν την τιμητική τους αυτό το διάστημα.Τα έχω ζήσει στο πετσί μου από το 2014 και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί γιατί τους έφταιγα που δεν βγήκαν.

Συνέλθετε και ξυπνήστε.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

Μαζέψτε τα κομμάτια σας, τους ανθρώπους σας και κάντε την αυτοκριτική σας. Να δείτε που φταίξατε εσείς. Μην πέφτετε άλλο στα μάτια των πολιτών, αρκετά τους ταλαιπωρήσατε …..!!! Κάντε έργο και ανεβείτε τον δύσκολο δρόμο της αυτοδιοίκησης όχι για εσάς αλλά για εμάς και την πόλη μας ή την Περιφέρειά μας. Και να μην γίνατε Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης σε εμάς μπορείτε να προσφέρετε αρκεί να το θέλετε ……. Το θέλετε όμως ;;;;; ‘Η μόνο για την καρέκλα γίνονται τελικά όλα;

Σ.Μπαλή