Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός – Καλλιάνος: Η Τρίτη δεν θα θυμίζει καλοκαίρι

Καιρός – Καλλιάνος: Η Τρίτη δεν θα θυμίζει καλοκαίρι

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία να άγγιξε κατά τόπους ακόμη και τους 38-39°C, όμως η Τρίτη θα είναι μια βροχερή μέρα για αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία ήδη από σήμερα Δευτέρα θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση.

Ο καιρός την Τρίτη θα είναι άστατος. Αυτό σημαίνει ότι ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, από το μεσημέρι έως το απόγευμα οι λίγες νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, λέει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Το κύριο χαρακτηριστικό της αστάθειας είναι ότι συνήθως οι μεσημεριανές και απογευματινές βροχές επηρεάζουν τις περιοχές οι οποίες βρίσκονται πιο απομακρυσμένα από τις παραλίες. Αυτό σημαίνει ότι την Τρίτη, στην ηπειρωτική Ελλάδα, μεγαλώνει η πιθανότητα να επηρεαστούν οι περιοχές που βρίσκονται κάθε χιλιόμετρο μακριά από τις ακτές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα βρέξει σε παραλιακά ή πεδινά τμήματα.

Βροχές και στην Αττική

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία βροχές ή και πιθανές καταιγίδες αναμένονται σε τοπικό επίπεδο και στην Αττική. Σοβαρή υποψηφιότητα θέτουν τα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και τα βόρεια προάστια και μικρότερη πιθανότητα οι υπόλοιπες περιοχές. Πάντως, κατά διαστήματα, από τις 14.00 μέχρι και τις 18.00 της Τρίτης θα επηρεαστούν με διάσπαρτες μπόρες ή καταιγίδες διάφορες περιοχές της Αττικής χωρίς τα φαινόμενα όμως να είναι γενικευμένα στο νομό.

Μπορεί σήμερα Δευτέρα να επικρατούν κάπως ενισχυμένοι βοριάδες έως και 6-7 μποφόρ κυρίως στα Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, όμως από αύριο θα εξασθενήσουν και δεν θα πνέουν με ένταση ανώτερη των 5 μποφόρ τοπικά.

Από την Τετάρτη φτιάχνει ο καιρός

Η αστάθεια που θα δώσει λίγες μπόρες κυρίως στα πιο ορεινά θα διατηρηθεί και την Τετάρτη, όμως την ημέρα αυτή τα φαινόμενα θα είναι πολύ περιορισμένα και όπως προείπα θα απασχολήσουν μόνο κάποιες ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Πέμπτη και Παρασκευή επιστρέφει η ζέστη

Τα νεότερα στοιχεία θέλουν να επιστρέφει η ζέστη την Πέμπτη και την Παρασκευή με τη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές αυτών να αγγίζει περίπου τους 35-36°C και πιθανότατα τοπικά και παραπάνω.