Αρχική Ν. Κορινθίας Σοφία Αναγνωσταρά : “Είναι η ώρα των έργων και όχι των λόγων”

Σοφία Αναγνωσταρά : “Είναι η ώρα των έργων και όχι των λόγων”

Στο παραπέντε της επίσημης προκήρυξης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Σοφία Αναγνωσταρά, τοποθετείται τόσο για το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης όσο και για το τί προτίθεται να κάνει η ΝΔ στο δρόμο προς την εθνική κάλπη.

—Κυρία Αναγνωσταρά σε λιγότερο από έναν μήνα θα πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές. Η ερώτηση είναι απλή. Οι πολίτες , παρότι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την κυβέρνηση στην ευρωκάλπη, γιατί να ψηφίσουν την ΝΔ ως την επόμενη κυβέρνηση ; Τί έχει αλλάξει στο σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ;

Η ΝΔ είναι ανανεωμένη και πολύ ενισχυμένη. Έχουμε κάνει περισσότερη αυτοκριτική από κάθε άλλο πολιτικό σχηματισμό, έχουμε αντιληφθεί τα λάθη μας και πλέον είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε από τους πολίτες να μας δώσουν την εντολή για να αλλάξουμε σελίδα στη χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια καθαρή επιλογή. Μέσα από έναν ήπιο λόγο θέλει να στείλει σαφές μήνυμα , το οποίο συνοψίζεται σε 15 λέξεις για όσα φέρνει μαζί της η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται:
-Νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές.
-Λιγότερους φόρους για όλους.
-Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού μακριά από διχαστικές λογικές. Και όποιος βρίσκεται δίπλα στους πολίτες καταλαβαίνει ότι αυτή η επιλογή έχει βρει ανταπόκριση.

— Περιμένατε την ευρεία νίκη της ΝΔ στην ευρωκάλπη; Θεωρείτε ότι η μεγάλη διαφορά ήταν απλώς μία έκφραση αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση ή ο θετικός λόγος του κ. Μητσοτάκη, όπως τον χαρακτηρίζει, κατόρθωσε να βρει απήχηση ;

Χωρίς αμφιβολία το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης υπήρξε το πρώτο βήμα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Το δεύτερο βήμα πραγματοποιήθηκε μέσα από την επικράτηση της ΝΔ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Το τρίτο και καθοριστικό θα καταγραφεί στις 7 Ιουλίου.

Είναι σαφές ότι οι Έλληνες μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ , καταδίκασαν με την ψήφο τους τον κο. Τσίπρα στην ευρωπαϊκή κάλπη. Τον καταδίκασαν για τα λάθη , τις παραλείψεις, την αλαζονεία, αλλά κυρίως για την ψεύτικη ελπίδα, την ελπίδα που δεν έφερε ποτέ. 
Σε κάθε περίπτωση όμως, η καταδίκη ενός κόμματος δεν σημαίνει αυτόματα και την άνοδο ενός άλλου κόμματος. Το πραγματικό δίλημμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι “ανάπτυξη για όλους ή μιζέρια όπου μοιράζουμε τη φτώχεια μας”.Οι Έλληνες θα κληθούν να αποφασίσουν όχι γενικώς και αορίστως, αλλά ποιος μπορεί να φέρει ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία. Ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα θέματα όπως η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία. Σε όλα αυτά τα ζητήματα, όπως αποτυπώθηκε και στην ευρωκάλπη, έτσι θα φανεί και στις εθνικές εκλογές, ο θετικός, μετρημένος και αποφασιστικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις.

— Μεγάλη άνοδο είδαμε και στα ποσοστά της ΝΔ στο νομό Κορινθίας

Ο νομός Κορινθίας είναι ένας νομός με μεγάλες προοπτικές σε πολλά επίπεδα. Οι Κορίνθιοι αντιλαμβάνονται ότι μόνο μέσα από μια εξωστρεφή πολιτική , η οποία θα δίνει έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα θα μπορέσει ο νομός να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Είναι η ώρα των έργων και όχι των λόγων. Οι πολλές κουβέντες κούρασαν, έρχεται η στιγμή των πράξεων. Αυτό οι Κορίνθιοι το αισθάνονται, γι’ αυτό και συντάσσονται δίπλα στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

—- Θεωρείτε πιθανό το σενάριο της αυτοδυναμίας για την ΝΔ;

Στόχος της ΝΔ ασφαλώς και είναι η επίτευξη της αυτοδυναμίας. Όμως ο μεγάλος σκοπός για το κόμμα μας είναι να καταστεί η Ελλάδα μία ισχυρή, σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι ακόμη και σε περίπτωση επίτευξης απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την ΝΔ, θα επιδιώξει συγκλίσεις.