Αρχική Ν. Αρκαδίας Ενωτικός ο Βλάσης | “Βάζω τέλος σήμερα σε αυτά που μας χωρίζουν....

Ενωτικός ο Βλάσης | “Βάζω τέλος σήμερα σε αυτά που μας χωρίζουν. Όσες πληγές δημιουργήθηκαν, όλοι μας οφείλουμε να τις επουλώσουμε”

Ενωτικός και με διάθεση να μείνουν στην άκρη πλέον όσα «πλήγωσαν» το προηγούμενο διάστημα τη ΝΔ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, εμφανίστηκε ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από την Τρίπολη.

Ο κ. Βλάσης τόνισε ότι» πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουν κι όχι αυτά που μας διχάζουν. Θέλω να βάλω τέλος σήμερα σε αυτά που μας χωρίζουν».

Μίλησε επίσης για μία Αρκαδία που θα είναι τόπος επιλογής και όχι απλά τόπος καταγωγής, ξεκαθάρισε ότι δεν εμπλέκεται ο ίδιος και κανένας βουλευτής στην κατάρτιση ων ψηφοδελτίων της ΝΔ, ενώ υπογράμμισε με έμφαση ότι στήριξε με όλες τις δυνάμεις του  τον Γιάννη Σμυρνιώτη, λέγοντας ότι είναι από τα αξιολογότερα στελέχη του κόμματος και πρέπει να αξιοποιηθεί.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ

«Θέλω να συγχαρώ όσους εξελέγησαν στις περιφερειακές και δημοτικές, αλλά να συγχαρώ και όσους έκαναν την προσπάθεια, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Αν θέλουμε κάτι να αλλάξει στην Πατρίδα, πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να ασχολούμαστε με τα κοινά. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, ενδεχομένως λόγω της απλής αναλογικής, που με βρίσκει αντίθετο μεν, αλλά το σεβόμαστε ως νόμο του κράτους, πρέπει να βρούμε συναινέσεις συνθέσεις για το καλό των πολιτών, για το καλό όλων.

Σήμερα, πρέπει να είμαστε μονιασμένοι. Η Πελοπόννησος γύρισε σελίδα κι σε ένα μήνα θα γυρίσει σελίδα η Ελλάδα.

Ό,τι προκάλεσε πόνο το τελευταίο διάστημα, όσες πληγές δημιουργήθηκαν, όλοι μας οφείλουμε να τις επουλώσουμε.

Να θυμόμαστε ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα, δεν είναι ούτε μπλε, ούτε κόκκινα, ούτε πράσινα.

Στις νέες συνθήκες πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουν κι όχι αυτά που μας διχάζουν.

Θέλω να βάλω τέλος σήμερα σε αυτά που μας χωρίζουν. Το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι σαφές, η ΝΔ έδειξε μια δυναμική που δείχνει ότι ο Ελληνικός Λαός έχει αποδεχτεί το ρεαλιστικό σχέδιο ελπίδας που του πρότεινε ο Κυριακός Μητσοτάκης.

Οι εθνικές εκλογές πρέπει να είναι ψήφος κοντά στο διχασμό, τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τη μειοδοτική εξωτερική πολιτική.

Ψέμα και παραλογισμός ή λογική και ανάπτυξη, είναι το δίλημμα των εκλογών.

Διασφάλιση της τάξης, μείωση φορολογίας, προσέλκυση νέων επενδύσεων, αναβάθμιση Παιδείας και Υγείας.

Τα επιδόματα δεν είναι λάθος να δίνονται αλλά όχι εις βαρος στη δυνατότητα εύρεσης εργασίας.

Να αποφασίσουμε αν θέλουμε να ζούμε ένα κράτος που κάνουν κουμάντο οι μπαχαλάκηδες, τα Πανεπιστήμια έχουν καταντήσει σε άσυλα ανομίας και οι φυλακές είναι ξέφραγα αμπέλια.

Να διαλέξουμε ανάμεσα σε αυτούς που είπαν ότι Μικρασιατική Καταστροφή ήταν ένας απλός συνωστισμός στο λιμάνι.

Θεώ τα παιδιά μας, οι νέοι μας και οι μεγαλύτεροι που έμειναν άνεργοι να βρουν δουλειές.

Να βάλουμε φρένο στην ερήμωση των χωριών μας, η Αρκαδία από τόπο καταγωγής, αν γίνει τόπος επιλογής.

Ονειρεύομαι μια Αρκαδία που τα χωριά μας δεν θα μαστίζοντας από εγκληματικότητα., οι συμπατριώτες μας δεν νιώθουν ασφαλείς ούτε μέσα στο σπίτι τους.

Θέλουμε μια Αρκαδία με αποτελεσματικές δομές Υγείας.»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ

«Είναι πολύ καλό όλα τα στελέχη της ΝΔ να συστρατέυονται σ εαυτό τον αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Η στελέχη των ψηφοδελτίων αφορά ξεκάθαρα τον αρχηγό του κόμματος που αποφασίζει, όχι μόνο εγώ, αλλά κανείς από τους βουλευτές δεν έχει καμία παρέμβαση στο πως καταρτίζονται τα ψηφοδέλτια.

Εγώ θα δώσω αγώνα για να έρθει στην Αρκαδία η δεύτερη έδρα για τη ΝΔ.»

ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

«Το να κάνεις οποιαδήποτε σχολιασμό για όσα διαδραματίστηκαν, υπερβαίνει τον πολιτικό πολιτισμό το δικό μου και των περισσοτέρων. Οι πολίτες έχουν κρίση και αισθητήριο και μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Όλα αυτά έχουν απασχολήσει κεντρικά κανάλια, έχουν προκαλέσει το αρνητικό ενδιαφέρον πολλών. Εγώ θεωρώ απαράδεκτη την επίθεση από τον κ. Περιφερειάρχη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Αντώνη Σαμαρά, στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και αφήνω εμένα στην άκρη, διότι υπάρχουν προσωπικές πικρίες.

Επαληθευτήκαμε όλοι εμείς που λέγαμε ότι κάποιοι είναι οπορτουνιστές και αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα. Πρέπει να βάλουμε μια τελεία. Νέος περιφερειάρχης είναι ο Παναγιώτης Νίκας που είναι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι με δεδομένο ότι η Περιφέρεια οφείλει και πρέπει να είναι αυτόνομη, εμείς πρέπει να λειτουργούμε επικουρικά στη λειτουργία και στο έργο της.

Ο νέος Περιφερειάρχης θα κρίνεται κάθε μέρα, όπως κρίθηκε και ο προηγούμενος και ότι έγινε ως τώρα, το βάζουμε στην άκρη. Να απομακρύνουμε όσους διχάζουν τον λαό και να βρίσκουμε αυτά που μας ενώνουν.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ

«Τον στήριξα ανοιχτά, ευθαρσώς και ευθέως. Κι σε αυτό δεν χωράω καμία αμφισβήτηση. Αρκεί να ανατρέξετε σε δημόσιες δηλώσεις μου, σε εμφανίσεις αλλά και ιδιαιτέρως σε πράξεις. Ενδεχομένως, είμαι από τους ελάχιστους βουλευτές που έχω εκδηλώσει τόσο ανοιχτά τη στήριξη μου που τυγχάνει να είναι προσωπικός μου φίλους. Όπως στήριξα στην Περιφέρεια, το ίδιο έκαναν και στο Δήμο.

Είδατε ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περάσαμε από το εκλογικό κέντρο του Γιάννη Σμυρνιώτη, κάτι που δεν ξέρω αν έχει γίνει σε άλλο δήμο της Ελλάδας, πέρα από τους τρεις μεγάλους δήμους.

Οι υπόγειες διαδρομές και πρακτικές εν αφορούν το πρόσωπο μου. Τους πάντες τους βλέπω στα μάτια. Υπόγειες πρακτικές με το νομά του  δεν συνδέθηκαν και δεν θα συνδεθούν ποτέ. Αφήνω κάποιους άλλους που στήριζαν και στηρίζουν τους πάντες, στο τέλος έχει αποδειχθεί ότι δεν έχουν στηρίξει κανένα, παρά μόνο τον εαυτό τους.

Όσοι βιάστηκαν για να σπείρουν διχόνοια και να αποκομίσουν οφέλη, πλέον νομίζω ότι ο κόσμος τους έχει καταδικάσει.

Η σχέση μου με τον Γιάννη Σμυρνιώτη είναι άριστη, ήταν ένας επιτυχημένος Δήμαρχος, είναι ένα άξιο στέλεχος της ΝΔ που πρέπει να αξιοποιηθεί, διότι δεν υπάρχουν πολιτικά στελέχη σαν τον Γιάννη Σμυρνιώτη, από οποιαδήποτε θέση μπορούν να προσφέρουν.»

kalimera-arKadia.gr