Αρχική Ν. Αργολίδος Δ. Παπαδριανός: Δήλωση μη συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας

Δ. Παπαδριανός: Δήλωση μη συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας

Δήλωση του Δημήτρη Παπαδριανού

Ποτέ δεν ήταν στις προτεραιότητες μου η επιδίωξη αξιωμάτων ή ρόλων πρώτης γραμμής και όποτε το έφερε η ζωή να κληθώ να ασκήσω καθήκοντα με πολιτικό περιεχόμενο, το έπραξα με σεμνότητα όσον αφορά το ρόλο και κυρίως με συνέπεια και ασυμβίβαστη στάση. Στα πλαίσια της ταπεινής μου πολιτικής διαδρομής σε ενεργούς συλλογικούς ρόλους  αλλά και στα πλαίσια της αρθρογραφίας μου σε τοπικά μέσα δεν δίστασα ποτέ, όταν είχα στοιχεία, να καταγγείλω πρόσωπα και καταστάσεις που με τις πράξεις τους ζημίωναν το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον, ανεξάρτητα σε ποια πολιτική παράταξη ανήκαν. Για το λόγο αυτό στο παρελθόν βρισκόμουν σε μια διαρκή σύγκρουση με παράγοντες και στελέχη του κόμματος στο οποίο για μικρό ευτυχώς διάστημα είχα ενταχθεί. Πάντα ήμουν με την πλευρά εκείνων που προσπαθούσαν να αντισταθούν στον εκφυλισμό και στην εκποίηση των αξιών και των ιδεών. Αυτή μου η αντίληψη με οδήγησε πολλές φορές σε πρόωρη εγκατάλειψη πολιτικών καθηκόντων αιχμής στα πλαίσια κομματικών οργάνων.

Δεν διεκδικώ ούτε αγιότητα ούτε δοξαστικές δάφνες, ούτε αποποίηση ευθυνών. Όλη η επονομαζόμενη γενιά του Πολυτεχνείου, έχουμε βαριές ευθύνες γιατί επιτρέψαμε παράλληλα με αυτή τη γενιά των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων να ανδρωθεί και να κυριαρχήσει ένας συμφερτός επικίνδυνων τυχοδιωκτών άνευ ιδεολογίας και ηθικής που στο όνομα αφισοκολλήσεων, ψηφοθηρίας, ρουσφετολογίας και κατάληψης θέσεων αιχμής, άλωσαν και ξεπούλησαν τα πάντα, στον κεντροαριστερό χώρο, εναρμονισθέντες απολύτως με τους πρώτους διδάξαντας του Κεντροδεξιού χώρου. Ήταν όλοι αυτοί που πρωταγωνίστησαν ή στήριξαν με τη στάση τους τα στοιχειά της διαφθοράς, τους εκποιητές του ιδεολογικού πλούτου, άλλοι έναντι τριάκοντα αργυρίων και άλλοι έναντι παχυλών αμοιβών και υψηλά αμειβόμενων πολυθρόνων.

Στα πλαίσια αυτών των σταθερά δομημένων αντιλήψεών μου, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τα στελέχη εκείνα του Σύριζα Αργολίδας, που αξιολογώντας το βιογραφικό μου, όπως είπαν, με πρότειναν ως ένα από τους υποψηφίους, που θα έπρεπε κατά τη γνώμη τους, να  συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο υποψηφίων Βουλευτών για το Εθνικό Κοινοβούλιο.

Σταθμίζοντας τα δεδομένα και πάνω απ’ όλα την κρίσιμη παράμετρο “χρόνος”, έκρινα ότι το χρονικό διάστημα που απομένει για να εκδηλώσει προεκλογική κίνηση ένας νέος υποψήφιος είναι ανεπαρκές, για να κατορθώσει να κάνει ευρέως γνωστές τις θέσεις του και τις απόψεις του, για την πολιτική ζωή του τόπου και τις σκέψεις του για το Νομό Αργολίδας που θα ήθελε να εκπροσωπήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Θεωρώ εσφαλμένη την επιλογή για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την 7η Ιουλίου 2019, για πολλούς λόγους, αλλά και για το λόγο που προανέφερα, εύχομαι και ελπίζω οι ανησυχίες μου να διαψευστούν.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και για το λόγο που προανέφερα, δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμώ να συμπεριληφθώ στο Ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τους υποψηφίους, αρκεί αυτοί να προέλθουν ύστερα από ποιοτική αξιολόγηση του βιογραφικού τους και κυρίως της  κοινωνικής και πολιτικής τους δράσης μέσα στην κοινωνία και στους έμπρακτους αγώνες  για τα κοινά. Εύχομαι και ελπίζω να επικρατήσουν τέτοια κριτήρια και όχι άλλα νεφελώδη και φαιδρά κριτήρια παρόμοια με αυτά που επικράτησαν στις επιλογές για τις αυτοδιοιηκητικές εκλογές στο Άργος.

Ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον αναμφισβήτητα άξιο και επιτυχημένο εν ενεργεία Βουλευτή κ. Ι. Γκιόλα και δίπλα του ανθρώπους της διαρκούς δράσης και όχι της ατσαλάκωτης εξουσιομανίας ή μιας νεόκοπης οικογενειοκρατίας,  θα μπορούσε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που ενδεχομένως έχει πρόσκαιρα εγκατασταθεί στο Νομό.

Εύχομαι όλα να εξελιχθούν ομαλά για το καλό του τόπου. Εύχομαι καλό προεκλογικό αγώνα και  καλή επιτυχία σε όσους ανθρώπους της δράσης και του αγώνα κληθούν να αγωνιστούν για μια νικηφόρο εκλογή. Υπό τις προϋποθέσεις που προανέφερα θα είμαι μαζί τους και τώρα και την επόμενη μέρα.

Προσωπικά θα συνεχίσω να προσφέρω την ενεργητικότητα μου και τη δράση μου σε  εθνικό επίπεδο, μέσα από Πανελλαδική οργάνωση για την Δημογραφική Ανασυγκρότηση της Χώρας, στην οποία είμαι επικεφαλής. Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι και θα είναι το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας μας τα επόμενα χρόνια.