Αρχική Ν. Κορινθίας Άγριο ξύλο στους Αγίους Θεοδώρους μεταξύ μεταναστών

Άγριο ξύλο στους Αγίους Θεοδώρους μεταξύ μεταναστών

Σχεδόν καθημερινά είναι τα “πρατράγουδα” και οι εντάσεις μεταξύ των μεταναστών που διαμένουν στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα θυμίζει καζάνι που βράζει…

Τελευταίο περιστατικό, το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουνίου, καθώς μια ομάδα μεταναστών αποτελούμενη από τουλάχιστον 10 άτομα, συνεπλάκη με άλλη ομάδα, για άγνωστη αιτία. Στο σημείο έσπευσαν μάλιστα, δύο ασθενοφόρα, προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ παραμένει άγνωστος μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών αλλά και η κατάσταση της υγείας τους.

Μέχρι στιγμής οι εντάσεις και οι καυγάδες μεταξύ των μεταναστών σημειώνονται εντός των ορίων του ξενοδοχείου και δεν έχει σημειωθεί κάποιο περιστατικό στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων. Ωστόσο, οι κάτοικοι αρχίζουν και εκφράζουν τους φόβους τους, λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, λόγω κυρίως της διαφοράς στην κουλτούρα αλλά και στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων αυτών.

Σημειώνεται ότι στο ξενοδοχείο φιλοξενούνται από τον Οκτώβριο του 2018, συνολικά 338 μετανάστες, ενώ έχει παρέλθει η ημερομηνία αναχώρησής τους προς διάφορα νησιά της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα είχε δεσμευτεί δημόσια ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος είχε τονίσει χαρακτηριστικά σε Συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ότι “οι 338 μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη, μέχρι τον Μάρτιο, ενώ αν χρειαστεί η παραμονή τους θα παραταθεί για 1 μήνα το πολύ. Αυτό, συμβαίνει για να μην ξεχειμωνιάσουν οι άνθρωποι στα νησιά και για να είναι πιο αξιοπρεπείς οι συνθήκες διαβίωσής τους”.

Πηγή: Loutraki365.gr

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήρια από ΓΣΕΕ και Καμπόσο για το θάνατο του Γιάννη Μανώλη
Επόμενο άρθροΠρόγνωση καιρού: Στα «κόκκινα» το θερμόμετρο από Σάββατο – Πρώτος καύσωνας