Αρχική Eπικαιρότητα Οι επικρατέστεροι του ΣΥΡΙΖΑ σε Α’και Β’ Αθήνας και Επικρατείας

Οι επικρατέστεροι του ΣΥΡΙΖΑ σε Α’και Β’ Αθήνας και Επικρατείας

Επικρατείας

Από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί η τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου ως νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιη η συμπερίληψή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Μια εκλόγιμη θέση στο ίδιο ψηφοδέλτιο έχει εξασφαλίσει και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. 

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο σε εκλόγιμη θέση είναι πιθανό να τοποθετηθεί και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης

“Μάχη” στην Α’ Αθήνας

Στην Α’ Αθήνας συνωστίζονται ηχηρές υποψηφιότητες. 

Νέα είσοδο θα αποτελέσει κατά πάσα πιθανότητα η υποψηφιότητα του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος για πολιτικούς λόγους φέρεται να επιλέγει την εκλογή του με σταυρό. 

Πιθανή είναι και η κάθοδος της Ράνιας Σβίγκου, νυν εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρεθούν μεταξύ άλλων και οι : Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Χριστόφορος Βερναρδάκης. 

Β΄Αθήνας- Βόρειος Τομέας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα κατέβει στον βόρειο τομέα της Β΄Αθήνας έχοντας μαζί του μεταξύ άλλων τον Τάσο Πετρόπουλο αλλά και τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη. 

Β΄Αθήνας- Νότιος Τομέας

“Γερό” είναι εσωκομματικά και το ψηφοδέλτιο του Νότιου Τομέα.  Νίκος Παππάς, Νίκος Ξυδάκης, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μπαλάφας και πιθανώς ο Αλέξης Χαρίτσης θα κατέβουν στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών. 

Στον Δυτικό Τομέα Αθήνας θα κατέβει με σταυρό εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, εγκαταλείποντας το Επικρατείας, όπου είχε τοποθετηθεί στις εκλογές του 2015 από τον Α. Τσίπρα. 

Για τον Δυτικό Τομέα “ακούγεται” και το όνομα του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου αλλά και του Γιάννη Ραγκούση ( Προοδευτική Συμμαχία)

Στο Υπόλοιπο Αττικής θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Σπίρτζης, και πιθανότατα ο ο Γιώργος Τσίπρας , Διευθυντής του πρωθυπουργικού Οικονομικού Γραφείου. 

Νέα είσοδος στην Α’ Θεσσαλονίκης, θα είναι πιθανότατα η Κατερίνα Νοτοπούλου ( δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα θα κατέβει και η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, υπουργός Μακεδονίας- Θράκης). 

Οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Βασίλης Κόκκαλης, θα κατέβουν σε Μαγνησία και Λάρισα, αντίστοιχα.