Αρχική Eπικαιρότητα Γ. Μπαλάφας: Η 13η σύνταξη είναι ένα μόνιμο μέτρο και όχι ένα...

Γ. Μπαλάφας: Η 13η σύνταξη είναι ένα μόνιμο μέτρο και όχι ένα ευκαιριακό επίδομα

«Ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει με ποιο πρόγραμμα και με ποια πολιτική θα συνεχίσει να πορεύεται η χώρα», τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπαλάφας.

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, χθες βράδυ, στον ρ/φ σταθμό Θέμα και τoν δημοσιογράφο Γ. Αντύπα, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
«Στις ευρωεκλογές ο λαός μας τίμησε με 24%, ένα μεγάλο ποσοστό.  Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται σαν ο ένας από τους δύο πόλους ενός πραγματικού  διπολισμού που υπάρχει στη χώρα μας, όταν σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια ακροδεξιά στροφή. Είμαστε παρόντες, και μετά τις εθνικές εκλογές θα ασκήσουμε τον ρόλο που θα μας αναθέσει ο ελληνικός λαός με απόλυτο σεβασμό στον κοινοβουλευτισμό, σε αντίθεση με τα στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Ο Αϊβαλιώτης, που είπε θα μας αντιμετωπίσουν σαν αιχμάλωτους πολέμου και ο κ. Βορίδης που έχει χαρακτηρίσει «ελαττωματικές» τις ιδέες της Αριστεράς».

Για την κριτική που γίνεται για την 13η σύνταξη
«Η 13η σύνταξη είναι ένα μόνιμο μέτρο και όχι ένα ευκαιριακό επίδομα. Μπορεί να μην είναι το ποσό τόσο μεγάλο όσο θα θέλαμε να δώσουμε, αλλά είναι σημαντικό για κάποιους από τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να το χαρακτηρίζει ως επίδομα επειδή εκείνος θα ήθελε ή και θέλει να το καταργήσει. Το λάθος που κάναμε από την πλευρά μας είναι ότι δεν επικοινωνήσαμε σωστά το συνολικό ποσό που θα λάμβανε ο κάθε συνταξιούχος λόγω των κρατήσεων, χρήματα όμως τα οποία θα πάρει  πίσω με την φορολογική του εκκαθάριση».

Για την ποιότητα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας
«Είναι γεγονός ότι η Αριστερά, στο πέρασμα των δεκαετιών έχει αγωνιστεί για να υπηρετεί τις ιδέες και τις αξίες της Δημοκρατίας.  Από την άλλη πλευρά, τους καταλόγους των στελεχών της ΝΔ την κοσμούν άνθρωποι όπως ο  Χρ. Σκαλούμπακας, γιος του αρχιβασανιστή της Μακρονήσου, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του μεταξύ άλλων «ό,τι δεν σας έκανε ο πατέρας μου το 47 – 48, θα σας κάνω εγώ» απειλώντας τους πολιτικούς του αντίπαλους όταν έρθει  ξανά η δεξιά, τον οποίο αναγκάστηκε μετά από μέρες  να διαγράψει ο κ. Μητσοτάκης».

Για το δίλημμα των εθνικών εκλογών
«Ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει με ποιο πρόγραμμα και με ποια πολιτική θα συνεχίσει να πορεύεται η χώρα.
Εμείς  από την πλευρά μας, λέμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε στην  κατεύθυνση  που ξεκινήσαμε να υλοποιούμε από τον Σεπτέμβριο του 2018, με βελτιώσεις και αναπροσαρμογές, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη μεσαία τάξη και στα πιο αδύναμα στρώματα. Όλα αυτά πάντα κοστολογημένα, χωρίς να θέτουμε εν αμφιβόλω την αξιοπιστία που κατέκτησε η χώρα μας και η οικονομία όλη την περίοδο της διακυβέρνησης μας.
Από την άλλη πλευρά, είναι άξιο απορίας, γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει επιβάλει «σιωπητήριο» στα στελέχη του όσον αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ εφόσον έχει τον αέρα της νίκης των 9 μονάδων.  Έχει κρυφή ατζέντα; Και αν δεν έχει γιατί δεν δέχεται να γίνει το ντιμπέιτ; Ο κ. Μητσοτάκης λέει μονάχα ένα πράγμα, ότι θα μειώσει τους φόρους 7δισ. ευρώ αλλά δεν μας λέει με ποιους τρόπους θα τα εξοικονομήσει. Θα τοποθετήσει ιδιωτικές εταιρείες στα νοσοκομεία;  Θα αναγκάσει τους ασθενείς να πληρώνουν τις εξετάσεις τους; Θα μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις; Θα κόψει τα επιδόματα στέγασης και αναπηρίας;»

Προηγούμενο άρθροΝεϊμάρ: Βίντεο ντοκουμέντο από το ξενοδοχείο που έγινε ο φερόμενος βιασμός! Αυτά έγιναν στο δωμάτιο
Επόμενο άρθροΔηλώσεις Τσίπρα έξω από το Μαξίμου για την Οικονομία