Αρχική Eπικαιρότητα Aλ.Τσίπρας: Οι κάλπες στις 7 Ιουλίου θα είναι άδειες το πρωί !!!!

Aλ.Τσίπρας: Οι κάλπες στις 7 Ιουλίου θα είναι άδειες το πρωί !!!!

Είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο λαμβάνει το μήνυμα των πολιτών και επισπεύδει τις εκλογές μετά την ευρωκάλπη. Το 2015 όταν βρέθηκα χωρίς ένα μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας πήγα σε εκλογές. Το κάνω και τώρα μιας και το μήνυμα δυσαρέσκειας ήταν ισχυρό. Δεν παραιτήθηκα, θα δώσω τη μάχη με καθαρό δίλημμα ποιος θέλει να κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Οι εκλογές αποφασίσαμε να γίνουν στις 7 Ιουλίου. Συνταγματικά η προθεσμία που ορίζει το Σύνταγμα για τη διάλυση της Βουλής είναι 30 μέρες. Και να ήθελα δεν μπορούσα να πάω νωρίτερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο Προεδρικό Μέγαρο θα πάω στις 10 Ιουνίου».

Στα 7 δισ ευρώ κοστολόγησε το πρόγραμμα της ΝΔ

Περιγράφοντας εμμέσως πλην σαφώς το νέο προεκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης για τη μεσαία τάξη ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε συσσωρευμένη επιβάρυνση της μεσαίας τάξης «Τώρα θέλουμε ένα σχέδιο που θα μοιράσει τα βάρη» είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει κρυφή ατζέντα

«Οι προτάσεις της ΝΔ κοστίζουν 7 δισ. Ευρώ. Αυτά τα 7 δισ. Θα προέλθουν από περικοπές» ισχυρίστηκε και εξέφρασε την άποψη ότι η υλοποίησή τους δεν μπορεί να γίνει από την ανάπτυξη της οικονομίας… «Θα πρέπει να πάει η ανάπτυξη από το 2,5% – 3% στο 13%» σημείωσε και υποστήριξε ότι οι ίδιοι έχουν μιλήσει για περικοπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα εκτός από τη ΝΔ βρέθηκε και ο Γιάννης Στουρνάρας για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τη χρηματοδότηση των συντάξεων.

Τρία χρόνια κυβερνούσαμε με τα χέρια δεμένα στην πλάτη

«Δεν είναι αφήγημα μεσάιας τάξης αλλά υποχρέωσή μας να στραφούμε στη μεσαία τάξη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε όμως ότι το 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης “επιβλήθηκε από αυτούς που σήμερα παρουσιάζονται ως δήθεν λυτρωτές της”. Είπε ότι η συσσωρευμένη κόπωση και επιβάρυνση της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, ήρθε να εμφανιστεί στην πρώτη αναμέτρηση, τη “χαλαρή” ψήφο στις ευρωεκλογές.

Κάνοντας μια υποτυπώδη αυτοκριτική ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν συνειδητοποιήσαμε το βάρος της κούρασης του Ελληνικού λαού. «Εμείς όμως» είπε «κερδίζουμε εκλογές από το 2012 και δεν υπάρχει προηγούμενο κάποιο κόμμα στην Ευρώπη να κερδίσει την έβδομη στη σειρά» σημείωσε αμέσως μετά.

Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε φυσιολογική την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είχαμε μια απώλεια 200.000 ψήφων από τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Δεν είναι υπερβολικό. Το πρόβλημα είναι ότι αυξήθηκε το ποσοστό των αντιπάλων μας» είπε μεταξύ άλλων.

Βλέπει ανάπτυξη στο 2,3%

Παρά τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την αναιμική ανάπτυξη το πρώτο τρίμνηνο του 2019. ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού μετά τις εκλογές, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και πως η ανάπτυξη για το 2019 θα κινηθεί στο 2,3% , δηλαδή ανάπτυξη για τρίτη χρονιά και ότι θα επιτευχθεί και ο στόχος 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σημείωσε -εν είδει και αυτοκριτικής- ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να επωφεληθεί η μεσαία τάξη από τις επιδόσεις της οικονομίας. Πρόσθεσε ότι επί τρία χρόνια η κυβέρνηση είχε διαρκείς αντιπαραθέσεις για να επιτευχθούν νίκες στις διαπραγματεύσεις και προστατεύθηκαν οι πιο αδύναμοι. Είπε ότι δέχεται την κριτική ότι ενώ πέτυχε την προστασία των πιο αδύναμων φορολογήθηκαν περισσότερο τα αμέσως επόμενα στρώματα.

Οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να μην υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Διάταγμα για την αλλαγή της ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο νόμος Καστανίδη που ψηφίστηκε το 2010 ορίζει τη διαδικασία. Εμείς κινηθήκαμε όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

«Το βράδυ των εκλογών βγήκε ο Βενιζέλος να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα και η ερμηνεία του ήταν να μην αλλάξει τίποτα στη Δικαιοσύνη… Λίγο αργότερα το ίδιο ζήτημα έγινε κεντρικό θέμα και της ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί τους δικαστές. Εγώ ποτέ δεν το είδα έτσι» είπε μεταξύ άλλων και καταλόγισε στη ΝΔ βαριές πολιτικές σκοπιμότητες.

Καταλόγησε μάλιστα στη ΝΔ επιχείρηση κατατρομοκράτησης των δικαστών και έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του Σαμαρά για τη Novartis ότι «θα σας πάω μέχρι τέλους» Πυροβολούν τη Δικαιοσύνη και δεν διστάζουν να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε επίσης και πρόσθεσε ότι ως θεσμός ο ΠτΔ έχει χρέος μεταξύ άλλων να είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας των θεσμών,συνεπώς και της Δικαιοσύνης. Έχω την εντύπωση ότι θα το κάνει και θα βρει τον τρόπο είπε.

Έπρεπε να συνεργαστούμε με Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ

«Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ εάν υπήρχε η δυνατότητα έπρεπε να είχε λήξει μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε επίσης ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «υπο φυσιολογικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να συμπράξει με το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ. Ωστόσο επέρριψε τις ευθύνες για τη συνέχιση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ στα κόμματα της αντιπολίτευσης που είχαν συγκροτήσει το λεγόμενο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.»

Το κοντέρ μηδενίζει στις 7 Ιουλίου

«Οι κάλπες της 7ης Ιουλίου θα είναι άδειες το πρωί. Δεν θα μεταφερθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση αν μπορεί να γυρίσει το παιγνίδι και να ανατραπεί η διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.« Είναι μια άλλη αναμέτρηση και έχουμε επίγνωση των τάσεων. Το 2015 καταφέραμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε 6 μήνες να κερδίσουμε 600.000 ψήφους» είπε επίσης και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να γυρίσει το κλίμα αλλά είναι ανοικτό και εφικτό. Θα σας πω αυτό που είπε ο Γαλιλαίος: Και όμως γυρίζει».