Αρχική Eπικαιρότητα Δολοφονία Γραικού: Στον Εισαγγελέα ο δράστης – Ένταση και λιποθυμίες στα δικαστήρια

Δολοφονία Γραικού: Στον Εισαγγελέα ο δράστης – Ένταση και λιποθυμίες στα δικαστήρια

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου η σορός του οποίου εντοπίστηκε, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του, θαμμένη κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο 46χρονος μετήχθη το πρωί κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και ανέβηκε από την πίσω είσοδο του μεγάρου στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο της ε’ τακτικής ανακρίτριας.

Στα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του άτυχου επιχειρηματία από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, κρατώντας μεγάλες φωτογραφίες του, προκειμένου να αποδοκιμάσουν τον δολοφόνο.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που εμπόδισε τους συγκεντρωμένους να μπουν στο χώρο των δικαστηρίων και έτσι προκλήθηκε ένταση, ενώ η αδελφή του θύματος λιποθύμησε και την απομάκρυναν από τον χώρο.

Σημειώνεται πως ο 46χρονος φερόμενος ως δράστης, στην αρχική του κατάθεση ισχυρίστηκε πως πιάστηκε στα χέρια με το θύμα και κάποια στιγμή ο 59χρονος έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του σε τσιμεντένιο κράσπεδο και να χάσει ακαριαία τη ζωή του. Τότε εκείνος -όπως είπε- πανικοβλήθηκε και έθαψε το πτώμα μαζί με το αυτοκίνητο για να κρύψει τα ίχνη.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η σορός του 59χρονου έφερε αλλεπάλληλες κακώσεις από χτυπήματα, τα οποία φαίνεται πως αποδείχθηκαν θανατηφόρα, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο ή πυροβολισμούς. Κατά πληροφορίες δε, το ιατροδικαστικό πόρισμα κάνει λόγο για βίαιο θάνατο.