Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Θερμή εισβολή μέχρι και την Κυριακή!

Καιρός: Θερμή εισβολή μέχρι και την Κυριακή!

Καρέ – καρέ η θερμή εισβολή στη χώρα τα αμέσως επόμενα 24ωρα. Από την Πέμπτη (6.6.2019) ξεχνάμε, λοιπόν, τις δροσιές και μπαίνουμε δυναμικά στις ζέστες. Ο υδράργυρος τραβά την ανηφόρα πλησιάζοντας τους 36 – 37 βαθμούς.

Η αστάθεια μετά και τα καμώματά της σιγά – σιγά περιορίζεται στα βουνά και θα δώσει έτσι την ευκαιρία στο καλοκαίρι να πάρει σταδιακά τη θέση του, με τον υδράργυρο να τραβάει την ανηφόρα.

Πιο αναλυτικά για την Πέμπτη (6.6.2019) περιμένουμε λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά που θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές, οι δυτικοί άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5, στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 29 στα κεντρικά από 13 έως 31 νοτιότερα από 15 ως 29 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αρχικά συννεφιές που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν με τοπικές μπόρες και ίσως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, μεταβλητούς άνεμος 3 με 4 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιάδες της ίδιας εντάσεις, θερμοκρασία από 13 ως 30 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αρχικά νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Μεταβλητός άνεμος, ασθενείς και θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (7.6.2019) περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει για λίγο με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βουνά. Δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο τοπικά 6.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 12 έως 30 στα κεντρικά από 13 έως 31 νοτιότερα από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου, το σημαντικό είναι ότι από την Παρασκευή και μετά οι πιθανότητες για εκδήλωση απογευματινών βροχών και καταιγίδων ελαττώνονται πάρα πολύ με αυτές να εντοπίζονται στα βουνά.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα αρχίσει να σκαρφαλώνει στους 32 με 33 βαθμούς.

Το Σάββατο (8.6.2019) περιμένουμε ο υδράργυρος να φτάσει τους 33 με 34 στις κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές και την Κυριακή τους 35 με 36 στις πεδιάδες της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κωπαΐδας, στο λεκανοπέδιο της Αττικοβοιωτίας και στον αργολικό κάμπο.

Ενδεικτικά το Σάββατο στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και τον υδράργυρο να φτάνει τους 32 με 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε περισσότερες νεφώσεις και την θερμοκρασία στους 31 με 32.

Την Κυριακή (9.6.2019) η Αθήνα θα έχει 32 έως και 34 και η Θεσσαλονίκη έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου με βοριαδάκι 3 με 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Προηγούμενο άρθροΠ.Μουστόγιαννης: Ο σωστά προετοιμασμένος μαθητής και με χωρίς άγχος θα γράψει καλά στις Πανελλήνιες
Επόμενο άρθροΟι ευχές του νέου Δημαρχου Τρίπολης, Κ.Τζιούμη στους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες