Αρχική Ν. Κορινθίας Σταμάτης Γκούμας : Ο νεαρότερος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Σικυωνίων

Σταμάτης Γκούμας : Ο νεαρότερος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Σικυωνίων

Είναι δάσκαλος στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο και μόλις 27 ετών. Κατέβηκε με τον συνδυασμό του Μάρκου Λέγγα στο Δήμο Σικυωνίων και οι 382 ψήφοι των συμπολιτών του τον καταστούν τον νεαρότερο δημοτικό σύμβουλο. Ο ίδιος έγραψε ένα ποστ στο facebook για το θέμα αυτό.

Είναι τιμή και συνιστά ηθική υποχρέωση το να ευχαριστήσω τους 382 συμπολίτες, που με τίμησαν με την ψήφο τους, με την οποία κατέστην το νεότερο ηλικιακά μέλος του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων. Η νέα γενιά, η πιο αδικημένη κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης ελέω της οικονομικής κρίσης της περιόδου 2010 – 2018, αυτή που ένα τμήμα της γύρισε στον τόπο της για να εργαστεί, πλέον έχει φωνή και μια υγιή δύναμη να την εκπροσωπεί που φέρνει μαζί της ορμή, θέληση, νιάτα, γνώσεις, όρεξη και προσήλωση στον στόχο.

Υπόσχομαι να κάνω ό,τι και μέχρι τώρα στη ζωή μου: αδιάκοπη και μεθοδική εργασία δίχως περιττά λόγια και ακατάπαυστη μάχη με τον χρόνο. 
Γύρω στον Μάρτιο, χρησιμοποιώντας τους στίχους από το “Μονόγραμμα” του Ελύτη, αναφορικά με την ηλικία μου και τη νεότητα του συνδυασμού “συνΔΗΜΟΤΕΣ”, όπου γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους, είχα πει ότι: “το αδοκίμαστο και το από αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι και είναι ακόμη νωρίς”. Πράγματι, αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη.

Είμαι σίγουρος, ωστόσο, ότι με όσα θα προσφέρουμε ως μείζων αντιπολίτευση τα επόμενα τέσσερα χρόνια το “είναι ακόμη νωρίς” θα καταστεί αναπόφευκτα ” είναι μονόδρομος, γιατί μετά θα είναι αργά”. Θέλω, στο τέλος, να ευχαριστήσω τους κυρίους Μάρκος ΛέγγαςΘεόδωρος Κοκιούσης (Theodore Kokiousis)Vasileios Liakis και Κωνσταντινος Κλημεντιωτης, που από τον χειμώνα με έπεισαν να είμαι συνοδοιπόρος σε αυτό το όμορφο ταξίδι. Σας σέβομαι απεριόριστα και εύχομαι ολόψυχα ό,τι καλύτερο σε σας και τις οικογένειές σας.
Υ.Γ. Ή θα τον βρούμε τον δρόμο ή θα τον φτιάξουμε. Μαζί!

Καλή επιτυχία Σταμάτη και στον νέο σου ρόλο και σε ευχαριστούμε και για ότι έχεις κάνει για τα παιδιά μας.

Σοφία Μπαλή