Αρχική Eπικαιρότητα Φώφη Γεννηματά: Νέο μήνυμα στον Βενιζέλο! «Εγώ είμαι πρόεδρος του κόμματος»

Φώφη Γεννηματά: Νέο μήνυμα στον Βενιζέλο! «Εγώ είμαι πρόεδρος του κόμματος»

Νέα πυρά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για την απόφασή του να εγκαταλείψει το ΚΙΝΑΛ γιατί δεν τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας έστειλε η Φώφη Γεννηματά. Μήνυμα έστειλε και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Στη θέση του κ. Βενιζέλου θα πήγαινα να ζητήσω την ψήφο των προοδευτικών πολιτών, τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας το βράδυ της Κυριακής (02.06.2019) στον Alpha. «Εγώ είμαι η πρόεδρος και ως πρόεδρος έκανα μια επιλογή και θα κριθώ για την επιλογή μου. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η απόφαση μου», είπε.

«Όποιος επιλέγει να εγκαταλείψει αυτή τη μάχη, γιατί δεν προκρίνεται ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, νομίζω ότι πρέπει να αξιολογηθεί από τους πολίτες. Δεν προκαλώ εγώ την εσωστρέφεια. Εγώ είμαι πρόεδρος του κόμματος, και έχω την υποχρέωση και το καθήκον, να κάνω τις επιλογές και τις αξιολογήσεις των στελεχών, και να στείλω καθαρά μηνύματα στους ψηφοφόρους, και στον κόσμο της παράταξης που είναι πληγωμένος αυτή τη στιγμή. Είναι ένας κόσμος που πίστεψε τα τελευταία χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή την ώρα βλέπει όλες του τις ελπίδες, να έχουν καταρρακωθεί. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει θυμός και μια έντονη επιθυμία από τους ψηφοφόρους, να απαλλαγούν από αυτό τον πολιτικό αχταρμά», συμπλήρωσε η Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη δε στην αντίδραση του Κώστα Σημίτη μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά είχε κι ένα μήνυμα και για τον πρώην πρωθυπουργό. «Δεν συναποφασίζουμε με τον κύριο Σημίτη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας», ξεκαθάρισε.

Κατά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ «δεν υπάρχει προβληματισμός και αμηχανία στην παράταξη, στον κόσμο της παράταξης, στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούν ελπίδα. Και σε αυτούς, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Στείλαμε ένα πολύ καθαρό μήνυμα στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ: ότι εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε. Εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα και χρειάζεται να ηττηθεί πια οριστικά στις εθνικές εκλογές, και η πολιτική, και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε όσα είπε η Φώφη Γεννηματά στον Alpha

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Φώφη Γεννηματά είχε εμφανιστεί αποφασισμένη να προχωρήσει με τις επιλογές της και είχε δηλώσει ότι δεν έχει μετανιώσει για την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

«Οι απουσίες σε αυτήν την μάχη διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλο. «Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω να δώσω καμία εξήγηση», τόνισε αναφερόμενη στη διαμάχη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας πως «έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε, στους ψηφοφόρους που είναι απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επεσήμανε πως το Επικρατείας έχει έναν ξεχωριστό συμβολισμό και ότι δεν αποτυπώνει την προσφορά στο χθες, αλλά το πού θέλει να πάει το κόμμα αύριο. Αναγνώρισε την σημαντική προσφορά του κ. Βενιζέλου στην χώρα και στην παράταξη, ωστόσο υπογράμμισε πως τα στελέχη «αξιολογούνται και για την ηθική τους».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε πως τα σενάρια αυτά είναι «όχι απλώς ανυπόστατα, αλλά υποβολιμαία». «Πρέπει να τελειώσουμε με τις απομιμήσεις», είπε και χαρακτήρισε «αχταρμά» τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος», διεμήνυσε.

Δείτε όσα είπε η Φώφη Γεννηματά στον ΑΝΤ1

Πηγή: newsit.gr