Αρχική Eπικαιρότητα Συνεδριάζουν τα όργανα μετά την σύγκρουση Γεννηματά – Βενιζέλου

Συνεδριάζουν τα όργανα μετά την σύγκρουση Γεννηματά – Βενιζέλου

Εν μέσω… θυέλλης συνεδριάζουν την Τρίτη τα όργανα του ΚΙΝΑΛ, με τη Φώφη Γεννηματά να να αναμένεται εκεί να διευκρινίσει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να μην βάλει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τον ίδιο και άλλα στελέχη του Κινήματος.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά τα όργανα του ΚΙΝΑΛ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα μαζί με την Πολιτική Γραμματεία, με τη συνεδρίαση να αναμένεται θυελλώδης, καθώς τη σκυτάλη από τον κ. Βενιζέλο πήραν άλλα στελέχη του κόμματος, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κ. Γεννηματά.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 υπογράμμισε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήθελε συστράτευση κατά της δεξιάς που εκπροσωπούν από κοινού Κουμουνδούρου και Πειραιώς.

Πρόσθεσε ότι ο Γιώργος Καμίνης επελέγη λόγω του πολιτικού του προφίλ, με το ΚΙΝΑΛ να κάνει άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο και επανέλαβε ότι προτάθηκε στον κ. Βενιζέλο οποιαδήποτε υποψηφιότητα, όπου ήθελε, εκτιμώντας ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εκλεγόταν οπουδήποτε. «Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς, ο κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να συμμετέχει από όποια θέση θέλει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης και τόνισε ότι η εσωκομματική δημοκρατία επιβάλλει οι όποιες αντιρρήσεις να εκφράζονται στα όργανα.

Χριστίδης: Δεν διώξαμε εμείς κάποιον

«Η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να συμβολίσει τη διεύρυνση της παράταξης τον τρόπο με τον οποίο θέλει να πορευτεί», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον Real FM. Προσέθεσε ότι είναι λυπηρό γεγονός η απόφαση του πρώην προέδρου, «ενός ανθρώπου ο οποίος συνέβαλε στο να μείνει η χώρα όρθια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η ουσία όμως είναι ότι προχωράμε».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ εξήγησε πώς ο κ. Καμίνης εξυπηρετεί απόλυτα και συμβολικά αλλά και ουσιαστικά αυτό το άνοιγμα της προοδευτικής παράταξης, πίστεψε το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής από την αρχή, συμμετείχε ως υποψήφιος πρόεδρος σε αυτό. «Η πολιτική του καταγωγή, αν θέλετε, είναι στην Αριστερά και όχι στο ΠΑΣΟΚ, ύστερα και αυτό είναι κάτι για μας που έχει σημασία.

Επομένως θέλω να πω ότι η δική μας κατεύθυνση, η δική μας κεντροαριστερή κατεύθυνση εξυπηρετείται απόλυτα με αυτή την επιλογή» ανέφερε και τόνισε: «Δεν επιλέξαμε εμείς να διώξουμε κάποιον, η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου είναι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, απέναντι σε μία αυτονόητη επιλογή που κάνει πάντοτε ο αρχηγός του κάθε κόμματος, όπως είναι η Φώφη Γεννηματά του ΚΙΝΑΛ, να επιλέξει το νούμερο ένα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».