Αρχική Eπικαιρότητα Απόδραση από το Μεταγωγών: Αυτοί είναι οι Αλβανοί δραπέτες – Ισοβίτης ο...

Απόδραση από το Μεταγωγών: Αυτοί είναι οι Αλβανοί δραπέτες – Ισοβίτης ο ένας

Ο βίος και η πολιτεία των τριών κακοποιών που απέδρασαν από το Μεταγωγών έρχεται στο φως. Ο ένας είναι καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία του σεφ Νίκου Παπουτσιδάκη και ληστείες. Ο δεύτερος ήταν ένας από τους διαρρήκτες του σπιτιού του Λευτέρη Πανταζή. Κινηματογραφική απόδραση τα ξημερώματα, έκλεψαν όπλα, ένα περιπολικό κι εξαφανίστηκαν.

Καταδικασμένος σε ισόβια για ανθρωποκτονία και ληστείες είναι ο ένας από τους Αλβανούς κακοποιούς που τα ξημερώματα της Δευτέρας (03.06.2019) κατάφεραν με κινηματογραφικό τρόπο να δραπετεύσουν από τη διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Η απόδραση έγινε λίγο πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα και μόνο ο ένας από τους δραπέτες έχει συλληφθεί.

Το σχέδιο των τεσσάρων Αλβανών κακοποιών ήταν καλά οργανωμένο. Αφού κατάφεραν να διαφύγουν, εξαφανίστηκαν και παρά την αστυνομική επιχείρηση (στην οποία συμμετείχε και ελικόπτερο της αστυνομίας) δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Ο ένας από τους τρεις Αλβανούς κακοποιούς που αναζητούνται είναι ο επονομαζόμενος «Τίτι», ένας άνθρωπος καταδικασμένος σε ισόβια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, ο καταζητούμενος κακοποιός το καλοκαίρι του 2012 είχε σκοτώσει τον 30χρονο σεφ Νίκο Παπουτσιδάκη στην Καισαριανή.

Τότε, ο κακοποιός μαζί με συνεργούς του είχε επιχειρήσει να κλέψει το αυτοκίνητο του άτυχου 30χρονου, μια καινούργια BMW. Ο Νίκος Παπουτσιδάκης είχε καταλάβει ότι κάποιοι επιχειρούσαν να του κλέψουν το αυτοκίνητο και κατέβηκε να τους εμποδίσει. Οι δράστες δεν δίστασαν να τον θερίσουν με καλάσνικοφ, αφήνοντας τον νεκρό.

Ο καταζητούμενος Αλβανός κακοποιός είχε μπλεξίματα με το νόμο από πολύ μικρός, με την πρώτη του σύλληψη να καταγράφεται (για ληστεία) σε ηλικία μόλις 13 ετών! Το 2013 είχε συλληφθεί στην Κύπρο ύστερα από ένταλμα σύλληψης των ελληνικών αρχών και κατόπιν καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ο δεύτερος από τους δραπέτες του Μεταγωγών, επίσης Αλβανός στην καταγωγή, είναι ένας από τους διαρρήκτες που εισέβαλαν στο σπίτι του Λευτέρη Πανταζή κλέβοντάς του ρολόγια και χρήματα.

Ο τρίτος καταζητούμενος είχε πάρει μέρος στην αιματηρή συμπλοκή στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου είχε σκοτωθεί ένας ομογενής κρατούμενος.

Έτσι έγινε η απόδραση από το Μεταγωγών

Το σχέδιο των τεσσάρων κρατουμένων (σ.σ. ο ένας έχει συλληφθεί) ήταν καλά οργανωμένο. Βρίσκονταν στο Μεταγωγών προκειμένου να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές της χώρας.

Τα ξημερώματα, περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, οι τέσσερις κακοποιοί που κρατούνταν στο ίδιο κελί, κατάφεραν να παρασύρουν τον φρουρό. Ο ένας προσποιήθηκε πρόβλημα υγείας και τον ανάγκασαν να ανοίξει την πόρτα του κελιού. Όταν το έκανε, τον απείλησαν με μαχαίρι, του πήραν το όπλο και τον κλείδωσαν στο κελί.

Οπλισμένοι πια, κατέβηκαν στο προαύλιο και επιτέθηκαν σε γυναίκα φρουρό. Πήραν και το δικό της όπλο, ενώ με το περιπολικό μέσα στο οποίο βρισκόταν η αστυνομικός, έφτασαν ως την πύλη. Εκεί, αφόπλισαν και τον τρίτο φρουρό και οπλισμένοι με τρία όπλα διέφυγαν με το περιπολικό, αλλά το άφησαν λίγα μέτρα μακριά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση αλλά συνελήφθη μόνο ένας από τους τέσσερις, που εντοπίστηκε στην περιοχή του Ρέντη. Οι υπόλοιποι διαφεύγουν ακόμη.

Πηγή: newsit.gr