Αρχική Eπικαιρότητα Νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης

Νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης

Τα κλειδιά της πόλης των Αθηνών παίρνει ο Κώστας Μπακογιάννης επικρατώντας με 65,23% των ψήφων, έναντι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλος που συγκεντρώνει το 34,77%.

Με καταμετρημένες περίπου 145.000 ψήφους ο κ. Μπακογιάννης έλαβε τις 89.600, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος 47.750. Τα άκυρα είναι περίπου 3.000 και τα λευκά σχεδόν 5.000.

Στις δηλώσεις του ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Ένα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την τιμή και να τους διαβεβαιώσω ότι  24 ώρες θα δώσουμε όλο μας το είναι όλο μας το πυρ. Επειδή είθισται να λέγεται ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης. Όχι, εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ κάθε Αθηναίο και Αθηναία.

Τώρα τέρμα τα λόγια, ότι είπαμε είπαμε. Τώρα έχει δουλειά γιατί πρέπει όλοι μαζί να ξεντροπιαστούμε και να περπατάμε στους δρόμους της Αθήνας με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να μην κερδίσουμε όλες τις μάχες αλλά θα τις δώσουμε όλες. Κρατήστε αυτό το μαζί. Απο αύριο δεν υπάρχουν παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει η παράταξη της Αθήνας» και έκλεισε την ομιλία του με την ερώτηση «είστε μέσα;» για να ακούσει το εμφατικό ΝΑΙ.

Στο προεκλογικό περίπτερο του κ. Μπακογιάννη βρέθηκε η μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη για να τον συγχαρεί για την νίκη του.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Κώστας να είναι ο εαυτός του

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε νωρίτερα στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Μπακογιάννη έφτασε νωρίτερα η μητέρα του, Ντόρα Μπακογιάννη.

Με ένα πλατύ χαμόγελο, είπε ότι το…πίστευε ότι θα κερδίσει, αν και στην αρχή τόνισε ότι ήταν προσεκτική, πιστεύοντας ότι είναι μια πολύ σκληρή και δύσκολη μάχη.

Έδωσε και μια συμβουλή, μάλιστα, λέγοντας ότι οι πολίτες περιμένουν πολλά από τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, συνιστώντας του να…στρωθεί στη δουλειά, προσθέτοντας ότι έχει και καταπληκτικό επιτελείο.

Ερωτώμενη, μάλιστα, για το ποιο στοιχείο του κ. Μπακογιάννη εκτίμησαν οι Αθηναίοι, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «ξέρει τη δουλειά του και είναι σεμνός»

Το σύντομο βιογραφικό του Κώστα Μπακογιάννη

Γεννήθηκα το 1978 και κατάγομαι από την Βελωτά Ευρυτανίας. Έχω σπουδάσει Ιστορία και Διεθνείς σχέσεις στο πανεπιστήμιο Brown στις ΗΠΑ και πολιτικές επιστήμες στη σχολή John F. Kennedy του πανεπιστημίου Harvard. Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά.

Έχω εργαστεί σε μεγάλους οργανισμούς, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και στη διεθνή εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Boston Consulting Group.

Ήμουν Δήμαρχος Καρπενησίου και τώρα Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος. Είμαι παντρεμένος και έχω τέσσερα παιδιά.