Αρχική Ν. Κορινθίας Με μεγάλη συμμετοχή ο 2ος εθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Κορινθίας

Με μεγάλη συμμετοχή ο 2ος εθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Κορινθίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος εθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Κορινθίας που διοργάνωσε η ομάδα Vegan ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
Ο δεύτερος καθαρισμός έγινε στην παραλία Κανταρέ.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ο απολογισμός ήταν θλιβερός
όπως και οι εικόνες που αντίκρισαν οι εθελοντές. Στο σημείο βρέθηκαν πολλά απορρίμματα. Πολλά πλαστικά δίχτυα, πολλά καπάκια τα οποία η ομάδα συλλέγει για τον οποιοδήποτε σκοπό μέχρι και σακιά από φυτοφάρμακα τα οποία κατέβασαν τα ρέματα με τις κακοκαιρίες.
Η ζημιά στο οικοσύστημα τεράστια.

Χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 50 σακούλες σκουπιδιών για να απομακρυνθούν από την ακτή. Η ομάδα συνεχίζει το δύσκολο έργο της.
Κάνουμε τις παραλίες μας καθαρότερες για την θαλάσσια πανίδα μας, για εμάς και τα παιδιά μας. Αξίζει να χάσουμε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας και να σώσουμε ένα ολόκληρο τοπικό οικοσύστημα!

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που έλαβαν μέρος με χαρά για την πράξη τους, ευχαριστούμε όλα τα παιδάκια με τους γονείς τους που μας δίδαξαν το πως πρέπει να είναι το μέλλον μας, ευχαριστούμε το κατάστημα “Δειπνοσοφιστές” οι άνθρωποι του οποίου προσέφεραν καθαρό νερό στους εθελοντές και χυμούς στα παιδάκια μας αφιλοκερδώς, και την εταιρία Livas Travel S.A. και την Κυρία Lieve Assimakopoulou για την προσφορά της σε μελλοντικές χορηγίες στην ομάδα μας!

Εμείς οι εθελοντές παρακαλούμε τους πολίτες να είναι πιο συνειδητοποιημένοι ως προς το περιβάλλον, και να προσφέρουν εθελοντισμό.

Παρακαλούμε ταυτόχρονα σαν εθελοντές, Έλληνες-Κορίνθιοι πολίτες και ψηφοφόροι τον Δήμο και τον εκάστοτε σεβαστό Κύριο Δήμαρχο, να μεριμνήσει ώστε να υπάρχουν μικροί ατομικοί κάδοι απορριμμάτων σε όλες τις ακτογραμμές μας, να υπάρχει μέριμνα για την συλλογή τους εβδομαδιαίως έτσι ώστε να κάνουμε πραγματικότητα τον απώτερο σκοπό μας.

Ένας νομός καθαρότερος με ακτές ασφαλέστερες για εμάς, τα παιδιά μας και την θαλάσσια πανίδα μας.

Σας Ευχαριστούμε θερμά!
Κοινοποιούμε, για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε! (Vegan Κορινθίας)

Πηγή: korinthosnews.gr