Αρχική Eπικαιρότητα Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας – Κάλεσμα για προοδευτική ψήφο στις σημερινές κάλπες...

Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας – Κάλεσμα για προοδευτική ψήφο στις σημερινές κάλπες (Βίντεο)

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο 172ο δημοτικό σχολείο Αθηνών στην Κυψέλη, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός ρώτησε την εφορευτική επιτροπή για την εκλογική διαδικασία και τη συμμετοχή του κόσμου και στη συνέχεια συνομίλησε με τους πολίτες που βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο.

«Σήμερα ψηφίζουμε για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες σε ένα νέο τοπίο ,όπου οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θα είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν στα δημοτικά συμβούλια. Η τομή του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής δημιουργεί νέο πλαίσιο, προς όφελος των πόλεων, των δήμων των περιφερειών».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν «προοδευτικούς υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλες τις ανοικτές αναμετρήσεις, προοδευτικούς υποψήφιους απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης, αλλά και δημάρχους και περιφερειάρχες που έχουν το κύρος και τη σοβαρότητα να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες».

Και πρόσθεσε: «Οι επιλογές μας είναι κρίσιμες. Καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλες τις αναμετρήσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες θα πράξουν αυτό που είναι καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες».