Αρχική Eπικαιρότητα Δημήτρης Γραικός: Σόκαραν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία! «Δέχτηκε άγρια χτυπήματα»

Δημήτρης Γραικός: Σόκαραν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία! «Δέχτηκε άγρια χτυπήματα»

Οι δορυφορικές φωτογραφίες “έδειξαν” το σημείο που βρέθηκε η σορός…

Με κομμένη την ανάσα οι τηλεθεατές του «Τούνελ» παρακολούθησαν καρέ-καρέ το ανατριχιαστικό παρασκήνιο στην δολοφονία του Δημήτρη Γραικού.

Σημαντική πληροφορία έφτασε στην εκπομπή από τηλεθεατή πανεπιστημιακό ειδικευμένο στη φωτογραμμετρία με drones και επανδρωμένα αεροσκάφη και τηλεπισκόπιση από δορυφορικές εικόνες.  Ο ίδιος έστειλε δορυφορικές φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται πως στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Δημήτρη Γραικού,  υπήρχε ανοιχτό σκάμμα στη  βορειοανατολική γωνία του αγρού μία ημέρα πριν την εξαφάνιση. Σε επόμενη λήψη δεκαπέντε μέρες μετά, φαίνεται να έχει γίνει επιχωμάτωση.

«Ο Γραικός δέχτηκε άγρια χτυπήματα…»

Ο δικηγόρος των αδελφών του θύματος Νίκος Διαλυνάς με άμεσες συγκεκριμένες νομικές ενέργειες ώθησε την έρευνα της υπόθεσης σε άλλη κατεύθυνση, καταφέρνοντας να αφυπνίσει δικαστικούς λειτουργούς για να μην μπει στο Αρχείο. Ο ίδιος αποκάλυψε στο «Τούνελ»:

«Βρέθηκα στο χώρο του νεκροτομείου και τα χτυπήματα που είδα στη σορό του άτυχου Γραικού, μαρτυρούσαν μένος. Μιλάμε για τέσσερα σπασμένα πλευρά που τρύπησαν τους πνεύμονες, σπασμένη μύτη και πολλά άλλα χτυπήματα. Η γλώσσα όλων σήμερα πρέπει να είναι σκληρή. Η πραγματικότητα που δυστυχώς αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, είναι πως πρέπει ο καθένας να παίρνει μόνος του πρωτοβουλίες για να βρίσκει άκρη στις υποθέσεις  του.  Όλο αυτό το διάστημα μέχρι την αποκάλυψη πως ο Γραικός ήταν θαμμένος στη μονάδα του εμπόρου, ακούστηκαν ανισόρροπα πράγματα. Πως ήταν στο εξωτερικό και πως είχε αποκτήσει παιδί με την κόρη του φίλου του».

Τα παραπάνω  συμπλήρωσε η δημοσιογράφος Ντίνα Σύρπου που από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Αγγελική Νικολούλη  ερευνούσε την υπόθεση. Είπε χαρακτηριστικά:

«Παρά το γεγονός πως οι Αρχές πλησίασαν τον καθηγητή του Πολυτεχνείου τον περασμένο Σεπτέμβριο και ζήτησαν τη συνδρομή του, μέχρι πρόσφατα που τελικά αποφασίστηκε να γίνει η επιχείρηση στη μονάδα του εμπόρου, υπήρξαν κάποιοι αστυνομικοί που έλεγαν : «Τι να πάμε να ψάξουμε τώρα στα έλη και στα χωράφια, αφού ο Γραικός είναι στα Σκόπια…».

«Άνοιξε η γη και τον κατάπιε από ανθρώπινη ενέργεια…»

Ο κ. Διαλυνάς διάβασε ακόμη μέρος της διάταξης του Αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, που δέχτηκε την προσφυγή του κατά της απόφασης της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών να στείλει την υπόθεση στο Αρχείο. Μεταξύ άλλων ο κ. Φλωρίδης αναφέρει :

«Μονόδρομο αποτελεί επομένως η κρίση ότι ο Δημήτρης Γραικός έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας η οποία οδήγησε στην αφαίρεση της ζωής του και πιθανώς και ιδιόκτητων πραγμάτων του αξίας. Φρονούμε ότι εάν είχε διαφύγει σε άλλη χώρα (πιθανώς την ΠΓΔΜ) θα είχε κατά κάποιο τρόπο ήδη εντοπιστεί. Η περίπτωση κατά το κοινώς λεγόμενο «να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε», μπορεί όντως μόνο κυριολεκτικά να ισχύει, μετά από ανθρώπινη ενέργεια».

Ο κ. Διαλυνάς κατέληξε λέγοντας:

«Ο αγώνας που δώσαμε ήταν μεγάλος, διαφορετικά ο άνθρωπος θα πήγαινε άκλαφτος…».

«Δεν ήταν μόνος του ο δράστης…»

Ο πρώην αστυνομικός  διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος αφού συλλυπήθηκε τους συγγενείς του θύματος, ανέφερε:

«Πολλές φορές αναγκάστηκα ως ερευνητής με ιδιαίτερα καυστικό λόγο να στείλω μηνύματα για να βγουν κάποιοι από το λαγούμι τους. Όσοι το κατάλαβαν έχει καλώς…  Ουσιαστικά το «Τούνελ» με μεθοδικότητα αξιολόγησε όλα τα στοιχεία διευκολύνοντας κατά πολύ τις Αρχές στο έργο τους. Προσωπική  μου εκτίμηση είναι πως ο δράστης δεν ήταν μόνος. Πιστεύω πως η ανακρίτρια έχει πολύ δουλειά να κάνει ακόμη…».

«Δικαίωση…»

Για εμφατική δικαίωση έκανε λόγο ο εγκληματολόγος Παναγιώτης Παπαϊωάννου, που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ».

«Η αποψινή βραδιά είναι μια εμφατική δικαίωση πρώτα για την οικογένεια, μετά για την εκπομπή σας και τέλος για την ποιοτικά σημαντική μειοψηφία της Δικαιοσύνης που κάνει καλά τη δουλειά της», τόνισε.

Φεβρουάριος 2019: Πως παγιδεύτηκε ο δράστης στο «Τούνελ»…

Η Αγγελική Νικολούλη τον περασμένο Φεβρουάριο  αιφνιδίασε τον έμπορο με τον οποίο ο Γραικός είχε την οικονομική συναλλαγή και του ζήτησε να ακολουθήσουν με το αυτοκίνητο του την ίδια διαδρομή της μοιραίας νύχτας.  Στην αρχή αυτός αρνήθηκε αλλά μετά δέχτηκε να απαντήσει στα στοχευμένα ερωτήματα της ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του.

Το «Τούνελ» πρόβαλε αμοντάριστο υλικό από την συνάντηση τους που δεν είχε δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικός αλλά και προφητικός ήταν ο μεταξύ τους διάλογος:

Αγγελική: Είναι περίεργο, πάρα πολύ περίεργο… Τόσα χρόνια δεν έχουμε δει άλλες παρόμοιες υποθέσεις δηλαδή να χάνεται κάποιος από τη μέση του δρόμου…

Έμπορος: Θα το βρεις εσύ τώρα αυτό… Αφού δεν το βρήκε κανένας, θα το βρεις εσύ…

Αγγελική: Όποια και να ‘ναι η απάντηση…

Έμπορος: Όποια και να ‘ναι…

Ο ίδιος ισχυρίστηκε τότε στην δημοσιογράφο πως έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνες υποδεικνύοντας διάφορα σημεία. Παρέμεινε στο αρχικό του σενάριο πως τα τιμολόγια που είχε δείξει στους αστυνομικούς αποδείκνυαν πως είχε εξοφλήσει το Γραικό, παρά τις αμφιβολίες της οικογένειας για το αντίθετο.

Ανέφερε πως το αμάξι που οδηγούσε εκείνη την ημέρα δεν είχε καθρέφτη και δεν είδε αν τον ακολουθούσε ο Γραικός! Ο ίδιος είπε πως αμέσως μετά τα σφαγεία πήγε στο κρεοπωλείο που διατηρούσε στο Ανατολικό και μετά στην μονάδα του όπου περίμενε συνεργάτη του να μεταφέρει χώμα. Αυτό το είπε τότε για πρώτη φορά και έπεσε σε αντίφαση με τους αρχικούς του ισχυρισμούς.

Αγγελική: Και πότε έφυγες από τη μονάδα; Βράδυ;

Έμπορος: Βράδυ, ε όχι βράδυ, καμιά ώρα μετά…

Τόνισε με θράσος πως οι φήμες πως ο επιχειρηματίας είχε φύγει με το αυτοκίνητο του στο εξωτερικό ήταν χαζές καθώς επρόκειτο για ένα παλιό όχημα.

«Μακάρι να βρεθεί για να ησυχάσουμε όλοι… Να φύγει από πάνω μας…», είπε τότε στην Αγγελική Νικολούλη.

Η δημοσιογράφος επέμεινε να επισκεφθούν τη μονάδα του και παρά την αρχική του αντίδραση, δέχτηκε με τη συμφωνία να μην καταγράψει εικόνες η κάμερα. Εκεί η Αγγελική Νικολούλη παρατήρησε πως σε ένα σημείο υπήρχαν παρεμβάσεις. Όταν τον ρώτησε σχετικά, εκείνος απάντησε πως στον χώρο γίνονταν συχνά εργασίες.

Ιανουάριος 2019: Ο αδελφός μιλάει με τον δράστη λίγα μέτρα απόσταση από τον θαμμένο Γραικό…

Το «Τούνελ» παρουσίασε ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από έρευνες που πραγματοποίησε η εκπομπή στη μονάδα του καθ’ ομολογίαν δράστη στις αρχές του 2019.

Μαζί με την ρεπόρτερ του «Τούνελ» βρέθηκε στον τόπο ο Νίκος Γραικός. Ο ίδιος κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον έμπορο και τον ρωτούσε απροκάλυπτα τι μπορεί να είχε συμβεί και που θα έβρισκε τον αδελφό του.

Κάποια στιγμή τον ρώτησε αν οδηγούσε ο Δημήτρης το αμάξι που τον ακολουθούσε.  Όταν ο έμπορος του απάντησε θετικά,  φώναξε απελπισμένος:

«Γιατί τότε ρε σε κυνηγούσε;».

Ο έμπορος προσπάθησε να τον καθησυχάσει, του είπε πως δεν γνώριζε τίποτε για το χαμό του και πως για όλα αυτά είχε καταθέσει στην Αστυνομία. Μάλιστα παραπονέθηκε πως «η Νικολούλη τον καλούσε στο τηλέφωνο σχεδόν καθημερινά…».

Η σύζυγος του θύματος μιλά στην Αγγελική λίγο μετά την αποκάλυψη…

Η γυναίκα που εδώ και δυόμιση χρόνια διατηρούσε ψύχραιμη στάση απέναντι στις συνεχείς ανατροπές στην πολύκροτη υπόθεση ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, έσπασε στο άκουσμα πως ο σύζυγος της δολοφονήθηκε και θάφτηκε όπως- όπως πολλά μέτρα κάτω από τη γη.

Μέσα σε αναφιλητά η χήρα του Δημήτρη Γραικού Δέσποινα, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη λίγη ώρα μετά την ομολογία του δολοφόνου του.

«Ήθελα να πιστεύω ότι ζει, είχα μια ελπίδα όσο δεν βρισκόταν τίποτα, στ’ ορκίζομαι…», έλεγε και ξανάλεγε ανάμεσα σε λυγμούς στη δημοσιογράφο.

«Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος, ήθελα να χαρεί τα παιδιά του, να τα καμαρώσει… Αφού ήξερε με τι άνθρωπο είχε να κάνει, γιατί πήγε μόνος του; Όταν σου είπε ότι πήγε στη μονάδα του, εσύ του είπες Αγγελική: «καινούριο είναι αυτό; Δεν το έχεις ξαναπεί»… Του ξέφυγε Αγγελική… Του χρωστούσε τριακόσιες χιλιάδες ευρώ… Εγώ ήξερα ότι δεν έχω κάνει τίποτα, αλλά δεν ήθελα να μάθω κι αυτό που έγινε… », είπε στη δημοσιογράφο με λυγμούς.

Στο τέλος της συνομιλίας τους την ευχαρίστησε για την επιμονή της στην έρευνα που συνέβαλε στο να αποκαλυφθεί η φρικτή αλήθεια.

Η αδελφή: Μας έλεγαν να μην τον ψάχνουμε, γιατί γινήκαμε ρεζίλι…

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως ο Γραικός βρισκόταν θαμμένος επί δυόμιση χρόνια στην κτηνοτροφική μονάδα του εμπόρου, η ρεπόρτερ του «Τούνελ» έσπευσε στο σημείο.

Με την κάμερα της εκπομπής κατέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις των συγγενών του μόλις έμαθαν την μακάβρια είδηση.

«Με ενημέρωσαν από την αστυνομία στις πέντε και μισή το απόγευμα… Μάθαμε πως ήταν σκεπασμένος με χώμα και ζωοτροφές», είπε σοκαρισμένος ο ανιψιός του θύματος.

«Αν και επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, η αλήθεια βγήκε στο φως… Είναι δυνατόν να εργάζεται κάθε μέρα στον τόπο που είχε θάψει άνθρωπο; Πως ζούσε, τι να πω…», είπε φανερά θυμωμένος.

Ο δικηγόρος των αδελφών του άτυχου επιχειρηματία Νίκος Διαλυνάς,  βρέθηκε στον χώρο που έκρυβε το μυστικό της εξαφάνισης του.

«Από την αρχή λέγαμε ότι είναι θαμμένος και ότι δεν προλάβαινε να φύγει μακριά. Αυτοί που ισχυρίζονταν πως ήταν στα Σκόπια, καλό είναι να εξαφανιστούνε! Παλεύαμε μόνοι μας με τον υπερήλικο αδελφό του και όλους τους άλλους απέναντι μας. Ευτυχώς βρέθηκε ένας Εισαγγελέας, η Νικολούλη, οι εθελοντές του ΟΦΚΑΘ,  που δεν αφήσαμε την υπόθεση να ξεχαστεί.  Αν δεν κάναμε τη μήνυση για ανθρωποκτονία, δεν θα γινόταν τίποτα…», δήλωσε με έμφαση.

Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος, που όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του επιχειρηματία και του αυτοκίνητου του, είπε στο «Τούνελ»:

«Είχαμε ψάξει όλη τη συγκεκριμένη περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τον πρώτο καιρό της εξαφάνισης. Όμως όταν ζητήσαμε άδεια να ερευνήσουμε και εδώ με ανάλογο εξοπλισμό όπως αυτόν που χρησιμοποίησε η αστυνομία με τη βοήθεια του Πολυτεχνείου, δεν μας το επέτρεψαν.  Σήμερα φάνηκε πως αυτοκίνητο και άνθρωπος είχαν θαφτεί κάτω από δύο τόνους χώμα και κοπριά που εξαλείφει μυρωδιές».

Ο Νίκος Γραικός που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια αγώνα για να ανακαλύψει τι συνέβη στον αδελφό του, είπε στο «Τούνελ»:

«Σκότωσε έναν άνθρωπο για το χρήμα. Αυτή είναι η ιστορία. Πούλησε παραμύθι σε όλους και δεν ήταν παρά ένας ψυχρός εκτελεστής. Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα για να δικαιωθεί η μνήμη του αδελφού μου και τα καταφέραμε…».

Για πρώτη φορά μίλησε στην κάμερα της εκπομπής μία από τις αδελφές του θύματος. Ντυμένη στα μαύρα μιλούσε και μοιρολογούσε:

«Δημητράκη τον φώναζα, εγώ τον μεγάλωσα… Τι έκανε ο αδελφός μου για να ‘χει τέτοιο θάνατο; Μας λέγανε να μην τον ψάχνουμε γιατί γενήκαμε ρεζίλι… Έλεγαν πως ήταν φευγάτος, πως πήγε σε μοναστήρι, στα Σκόπια… Γιατί; Εμείς θέλαμε να τον βρούμε, όπως και να ‘τανε… Και  τον βρήκατε… Να τον θάψουμε σαν άνθρωπο, δεν ήταν ζώο…», είπε κλαίγοντας προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

«Με τι καρδιά το ‘κανε; Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Τελικά αποδείχτηκε ότι υπάρχουν. Θέλω να τιμωρηθεί με όλη μου την καρδιά… Εύχομαι ο αδελφός μου να μην βασανίστηκε, να μην πόνεσε…» ανέφερε δακρυσμένη στο «Τούνελ» η άλλη αδελφή του θύματος.

Πηγή: anikolouli.gr