Αρχική Ν. Αργολίδος Εγκαίνια Ιερού Ναού των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στην Φρέγκαινα Αργολίδας...

Εγκαίνια Ιερού Ναού των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στην Φρέγκαινα Αργολίδας (Εικόνες)

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος τέλεσε τα εγκαίνια του Ι.Ν. των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στην Φρέγκαινα Άργους 

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκαν από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο τα Ιερά εγκαίνια του ιερού ναού των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στο ορεινό χωριό Φρέγκαινα Αργολίδος.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 τελέσθηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων στον ιερό ναό των Αγίων Ενδόξων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στην Φρέγκαινα Άργους. 

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Τελετή εγκαινίων του Ιερού Ναού και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας Νεκταρίου.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του Ναού π. Εμμανουήλ Ντάκαρης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νεκτάριο και του δώρισε ένα εγκόλπιο για να θυμάται την ημέρα των εγκαινίων.

Η Φρέγκαινη είναι ένα χωριό στην Αργολίδα, 17 περίπου χιλιόμετρα δυτικά του Άργους και ανήκει στο Δήμο Άργους-Μυκηνών.

Η Φρέγκαινη (ή και Φρέγκαινα) βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και έχει περίπου 50 κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τις ελιές. Οι περισσότεροι κατηφόρισαν προς το Άργος και ως επί το πλείστον σήμερα στο χωριό ζουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.  Η εκκλησία του χωριού είναι ο Άγιος Ραφαήλ και οι Άγιοι Απόστολοι που είναι και το κοιμητήριο του χωριού. Στη Φρέγκαινη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, το Μερκούρι, το Μάζι, την Καρυά και τα γύρω χωριά έχει εντοπιστεί άγρια πανίδα, όπως τσακάλια, αγριογούρουνα και φίδια.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Προηγούμενο άρθροΆλλαξαν οι ημερομηνίες για τις συντάξεις Ιουλίου -Πότε θα πληρωθούν
Επόμενο άρθροΕξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Ζαχάρω Ηλείας