Αρχική Ν. Κορινθίας Λουτράκι: Τα “ηχηρά” ονόματα που… πάνε σπίτι τους!

Λουτράκι: Τα “ηχηρά” ονόματα που… πάνε σπίτι τους!

Αρκετά μεγάλες ανατροπές στην ανθρωπογεωγραφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, έφεραν οι εκλογές, καθώς πολλά “ηχηρά” ονόματα και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι από όλους τους συνδυασμούς, δεν εκλέγονται…

Στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, από την τελική επιλογή του εκλογικού σώματος για το ποιος θα είναι δήμαρχος την περίοδο 2019-2023 θα εξαρτηθεί εάν θα μπει ή όχι στο ΔΣ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ, Φίλιππος Θυμής. Και αυτό διότι σε περίπτωση που ο Γιώργος Γκιώνης εκλεγεί δήμαρχος, δεν θα κατέχει (πια) θέση δημοτικού συμβούλου συνεπώς θα “προσθέσει” άλλη μια έδρα στις ήδη υπάρχουσες. Κοντολογίς, ο Φίλιππος Θυμής ο οποίος κατετάγη ένατος σε σταυρούς προτίμησης (363), έχει άλλον ένα λόγο να βοηθήσει το Γιώργο Γκιώνη να εκλεγεί δήμαρχος. Αλλιώς, χάνει τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτός, όμως, έμειναν και άλλα “ηχηρά” ονόματα με τρεις εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους να μην εκλέγονται τελικά. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,Γιώργο Στάμου (434 σταυροί), τον δημοτικό σύμβουλο Βλάσση Ευάγγελο (Μπαρδάκα), (287 σταυροί) και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και της Τουριστικής, Γιώργο Ρουμελιώτη (277 σταυροί). Εκτός μένει με 283 σταυρούς και ο Νικόλαος Μαστρογιάννης (Μαρτσέλο), ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με το συνδυασμό του Παύλου Παύλου. Τέλος, δεν κατάφεραν να εκλεγούν ο τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Γλυκοφρύδης (206 σταυροί), ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Γιώργος Παπαδάκης(162 σταυροί) και ο Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο Λουτρακίου, Τάκης Παρασκευόπουλος (199 σταυροί).

Μια θέση δημοτικού συμβούλου παίζεται και για το συνδυασμό της Μαρίας Πρωτοπαππά, καθώς από την τελική επιλογή του εκλογικού σώματος για το ποιος θα είναι δήμαρχος την περίοδο 2019-2023 θα εξαρτηθεί εάν θα μπει ή όχι στο ΔΣ ο Παναγιώτης Σεννής. Σε περίπτωση, δηλαδή που η Μαρία Πρωτοπαππά εκλεγεί δήμαρχος, δεν θα κατέχει (πια) θέση δημοτικού συμβούλου συνεπώς θα “προσθέσει” άλλη μια έδρα στις ήδη υπάρχουσες, την οποία θα λάβει οΠαναγιώτης Σεννής, ο οποίος συγκέντρωσε 276 σταυρούς προτίμησης στο πρόσωπό του. Εκτός, όμως, έμειναν και από το συνδυασμό Δύναμη Δημιουργίας “ηχηρά” ονόματα, καθώς δύο εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι δεν εκλέγονται τελικά. Πρόκειται για τον Κώστα Σπύρου (166 σταυροί) και τον Παναγιώτη Βαρελά (222 σταυροί). Τέλος, δεν κατάφεραν να εκλεγούν η προσφάτως παραιτηθείσα πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Περαχώρας,Έλενα Βενετσάνου (193 σταυροί) και ο εκδότης Σπύρος Γιαλοψός (241 σταυροί).

Από το συνδυασμό του Κώστα Λογοθέτη, “Με τους Πολίτες Μπροστά”, εκτός μένει ο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δόσχορης (Τσάνας), ο οποίος συγκέντρωσε 192 σταυρούς προτίμησης. Εκτός μένει και η Λέζου Σταυρούλα, η οποία είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος το 2010, καθώς ψηφίσθηκε μόλις 89 φορές. Τέλος, δεν κατάφεραν να εκλεγούν δύο πρώην αντιδήμαρχοι του Κώστα Λογοθέτη καθώς Γιάννης Κακούρος (238) και Γιώργος Δέδες (331), “πλήρωσαν” πιθανώς, την καθυστέρηση στην απόφασή τους να κατέβουν, καθώς εντάχθηκαν την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Λογοθέτη. Ωστόσο, η παρουσία τους ήταν παραπάνω από αξιοπρεπής… Την ίδια κατάληξη είχε και η συμμετοχή του προέδρου της ΟΣΕΤΥΠ, Γιάννη Λογοθέτη, ο οποίος αν και συγκέντρωσε 364 σταυρούς δεν παίρνει θέση δημοτικού συμβούλου.

Από το συνδυασμό του Γιάννη Καραπανάγου, εκτός μένει ο Γιάννης Γλυκοφρύδης (199 σταυροί), ο Βασίλης Λιαντινιώτης (170 σταυροί) και ο Γιώργος Γρηγοράκος από τους Αγίους Θεοδώρους, ο οποίος αν και ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην Περιφέρεια Αγίων Θεοδώρων (223) λόγω ποσόστωσης δεν παίρνει έδρα. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο Γιώργος Γρηγοράκος ήταν ο δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης σε όλο το ψηφοδέλτιο. Από τα παράδοξα του εκλογικού Νόμου…

Από το συνδυασμό του Κώστα Ζερβού, εκτός μένει η Ανδριάννα Κουρούκλη, εν ενεργεία μέλος της Τουριστικής (184 σταυροί), το μέλος του Δ.Σ. της Διώρυγας, Θανάσης Σπανός (64 σταυροί) και ο Γιώργος Παύλου από τους Αγίους Θεοδώρους, ο οποίος αν και ήταν πρώτος σε σταυρούς στην Περιφέρεια Αγίων Θεοδώρων (139) λόγω ποσόστωσης δεν παίρνει έδρα.

Από το συνδυασμό του Δημήτρη Βασιλείου, εκτός μένει ο Ζαχαρίας Αγγιστριώτης (122 σταυροί) για μόλις 6 σταυρούς, ο Παναγιώτης Ρέππας (39 σταυροί) και η Μαίρη Ρίσκα εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας Κορινθίας, μέλος της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες Λουτρακίου» (57 σταυροί).

Πηγή: loutraki365.gr