Αρχική Ν. Αργολίδος Κατέρρευσε τμήμα της δημοτικής βιβλιοθήκης στο Ναύπλιο – Έκλεισε για λόγους ασφαλείας...

Κατέρρευσε τμήμα της δημοτικής βιβλιοθήκης στο Ναύπλιο – Έκλεισε για λόγους ασφαλείας (Βίντεο)

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου αναστέλλει τη λειτουργία της καθώς ένα απρόσμενο γεγονός αναγκάζει τους υπευθύνους για λόγους ασφαλείας να κλείσουν το κτίριο για λίγες ημέρες…

Το απόγευμα της Πέμπτης (23-05-2019) αποκολλήθηκαν κομμάτια από την μετόπη της πρόσοψης του κτιρίου και έπεσαν στο χώρο μπροστά από την είσοδο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση όταν επιλυθεί το πρόβλημα και διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό και τους εργαζόμενους.

Η ιστορική βιβλιοθήκη του Ναυπλίου

Τo 1951 ιδρύθηκε η Βιβλιοθήκη ο “Παλαμήδης” από τον ομώνυμο Προοδευτικό Σύλλογο, και στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην “Παλιά Πόλη”, που προγενέστερα ήταν το παρθεναγωγείο του Ναυπλίου.

Σπουδαίος ήταν ο ρόλος της βιβλιοθήκης τα χρόνια μετά τον πόλεμο, καθώς έγινε εστία του πολιτισμικού και πολιτιστικού κέντρου της πόλης. Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, μέσα από δωρεές και προσφορές συγκεντρώθηκαν 3.500 τόμοι βιβλίων, οι οποίοι διατέθηκαν ταξινομημένοι στη διάθεση των πολιτών του Ναυπλίου.

Σήμερα, η βιβλιοθήκη διατηρεί μέσω δωρεών ή αγορών μία σπουδαία συλλογή από 70.000 τίτλους (13.000 λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία). Επιπλέον στη Βιβλιοθήκη διατηρείται αρχείο νέων τοπικών εφημερίδων, καθώς και κάποιων παλιών. Στη Βιβλιοθήκη μπορεί ο αναγνώστες να βρει σύγχρονες εκδόσεις περιοδικών, σχολικά βοηθήματα, πάνω επτακόσιους τίτλους βιβλίων που αφορούν την τοπική θεματολογία.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Βιβλιοθήκη παρουσιάζουν οι ειδικές συλλογές, κυρίως προερχόμενες από δωρεές, όπως αυτή της οικογένειας του Άγγ. Τερζάκη που έχει δωρίσει μέρος της βιβλιοθήκης του λογοτέχνη.