Αρχική Ν. Κορινθίας Ο Συνοικισμός “σφράγισε” την νίκη του Αλέξανδρου Πνευματικού (Εικόνες)

Ο Συνοικισμός “σφράγισε” την νίκη του Αλέξανδρου Πνευματικού (Εικόνες)

Στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε τις τελευταίες μέρες στον Συνοικισμό μίλησε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός, μετά τις ομιλίες του στα Αγιαννιώτικα και στα Τσακώνικα της Κορίνθου, όπου κι εκεί έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.

Η αγαπημένη συνοικία του Δημάρχου, με την οποία τον συνδέουν πολλά εδώ και δεκαετίες, η συνοικία της προσφυγιάς και της φτώχειας, η συνοικία των απλών ανθρώπων του μόχθου και της προσπάθειας για μια καλύτερη ζωή, έδειξε με τον καλύτερο τρόπο το βράδυ της Τετάρτης, ότι τιμά τον Δήμαρχο που ήταν πάντα δίπλα στους κατοίκους της. Ότι τιμά τον Δήμαρχο που την τίμησε όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο με αυτή την όμορφη πλατεία, όχι μόνο με το ΚΕΠ που λειτουργεί πλέον στην περιοχή, όχι μόνο με τη στήριξη του συλλόγου και των εκδηλώσεων των Μικρασιατών, όχι μόνο με τον σχεδιασμό για την κατασκευή του Μουσείου των Μικρασιατών, όχι μόνο με τη μεταφορά της ΔΕΥΑΚ στο κτίριο της πρώην Συνεταιριστικής τράπεζας, αλλά και με πολλά άλλα, μικρά και μεγάλα, που έγιναν ή έχουν σχεδιαστεί για τα επόμενα χρόνια.

Είμαι περήφανος για τα νέα παιδιά του Συνοικισμού
που στηρίζουν τον συνδυασμό

«Ξεκινώ με ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στήριξή σας. Για αυτή τη μεγάλη και ισχυρή παρουσία σας σήμερα εδώ, την εμπιστοσύνη σας και τη στήριξή σας στην αναμέτρηση της Κυριακής για τη ΝΙΚΗ μιας ΠΟΡΕΙΑΣ που θα έχει την ίδια πετυχημένη συνέχεια. Είμαι περήφανος που στο ψηφοδέλτιο της νίκης υπάρχουν νέα παιδιά από τον Συνοικισμό, νέο αίμα, με όρεξη για δουλειά και δημιουργία», σημείωσε ο Αλέξανδρος Πνευματικός στην αρχή του λόγου του.

Η προτομή του Σταύρου Ηλιόπουλου αναδεικνύει τους αγώνες της Ιωνίας

«Η προτομή του Σταύρου Ηλιόπουλου είναι εδώ, για να μας θυμίζει το παρελθόν και την ιστορία αυτής της ένδοξης συνοικίας, της Ιωνίας. Της συνοικίας που ήταν πάντα πρώτη στους αγώνες για Δημοκρατία, στους συνδικαλιστικούς αγώνες, τους κοινωνικούς, σε όλα όσα έπρεπε να γίνουν για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά», είπε.

Η ΔΕΥΑΚ στον Συνοικισμό

«Κάποιοι έντεχνα ήθελαν να δημιουργήσουν κενό σε αυτό τον συνδυασμό. Δεν τα κατάφεραν. Ας είναι όμως… Εμείς τους σεβόμαστε όλους και κάθε υποψηφιότητα. Κάποιοι πάλι θέλουν να ξεχάσουμε τα μεγάλα έργα που έγιναν απ ΄ αυτή τη Δημοτική αρχή. Πριν λίγες μέρες όλες οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ εγκαταστάθηκαν εδώ δίπλα, στο κτίριο της πρώην Συνεταιριστικής τράπεζας. Και η επιλογή δεν έγινε τυχαία. Γιατί θέλουμε και επιδιώκουμε την αναβάθμιση της περιοχής».

Η λειτουργία ΚΕΠ στο Συνοικισμό έχει τη σφραγίδα μας

«Όπως με τη λειτουργία του ΚΕΠ στον Συνοικισμό επί της Λεωφόρου Ιωνίας, όπως με την ανακαίνιση και την ανάπλαση του κτιρίου και των εξωτερικών χώρων στο σταθμό του ΟΣΕ. Εκεί σε λίγο καιρό, θα δημιουργηθεί ένας χώρος αναψυχής και μια μεγάλη Παιδική Χαρά για τα παιδιά σας. Η ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο που θα ολοκληρωθεί, έχει τη δική μας σφραγίδα».

Μας εμπιστεύεστε και το ξέρουμε

«Στέλνω ένα μήνυμα από εδώ, σε κάποιους εργολάβους που εκτελούν έργα με ρυθμούς χελώνας! Και αντί του 50% του έργου, έχουν παραδώσει μόλις 5%! Εσείς όμως μας εμπιστεύεστε και το ξέρουμε, γιατί ό,τι έχουμε πει, έγινε πράξη. Είτε το θέλουν, είτε όχι, δεν θα τους περάσει… Και αυτά τα έργα θα έχουν την υπογραφή μας»!

Υπογράψαμε σήμερα την παραχώρηση έκτασης του στρατοπέδου στο Δήμο!

«Όπως η παραχώρηση τεράστιας έκτασης του πρώην στρατοπέδου του 6 ου
Συντάγματος που υπογράψαμε σήμερα! Για να γίνει ένα νέο γήπεδο, μεταφορά υπηρεσιών και μια οικιστική ανάπτυξη που έχει ανάγκη η περιοχή».

Μαζί θα εγκαινιάσουμε το Μουσείο Μικρασιατών

«Τα μεγάλα έργα θα συνεχιστούν με τη δική σας στήριξη, με τη δική σας
εμπιστοσύνη, που σήμερα φαίνεται καθαρά ότι θα την έχουμε απλόχερα. Θέλω να σας πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ για την όμορφη αυτή πορεία που ξεκινήσαμε πριν 12 χρόνια και η οποία θα συνεχιστεί και τα επόμενα. Μαζί θα συνεχίσουμε αυτά τα έργα, μαζί θα εγκαινιάσουμε το Μουσείο Μικρασιατών εδώ στην περιοχή σας!».

Η ΝΙΚΗ της ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ θα είναι ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ!

«Αισθανόμαστε ότι δικαιώνουμε τους πόθους και τις προσδοκίες όλων σας. Η ΝΙΚΗ της ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ στον Συνοικισμό, θα είναι Νίκη απέναντι στα προβλήματα, απέναντι στην Ανάπτυξη και στο σεβασμό όλων των πολιτών. Γεια σας και με τη Νίκη την Κυριακή», κατέληξε απόλυτα ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Κορινθίων.