Αρχική Ν. Κορινθίας Ανδραβίδα: Ακατάλληλο κρίθηκε το γυμνάσιο της πόλης – Σοβαρές οι ζημιές

Ανδραβίδα: Ακατάλληλο κρίθηκε το γυμνάσιο της πόλης – Σοβαρές οι ζημιές

Σοβαρό πρόβλημα τόσο στην τοχοποιία όσο πολύ περισσότερο και στις κολώνες του κτιρίου, διαπίστωσαν οι μηχανικοί του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κατά την αυτοψία τους στο γυμνάσιο Ανδραβίδας, σε έλεγχο σήμερα, μετά το χθεσινό σεισμό των 4,4R.

Σαφής ήταν για την ακαταλληλότητα του κτιρίου ακόμα και για τις εκλογές της Κυριακής, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιώργος Τσουραπάς.

«Μετά από ενημέρωση του διευθυντή του γυμνασίου Ανδραβίδας ότι παρατήρησε κάποιες ρωγμές σε τοιχοποιίες, παρόλο που προχθές όπως όλοι γνωρίζετε έγινε έλεγχος από υπάλληλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, σήμερα μας ενημέρωσε, ότι διαπίστωσε και νέες ρωγμές στο κτίριο. Ήρθαμε αμέσως, γύρω στις οκτώ στο γυμνάσιο και διαπιστώσαμε σοβαρές αποκολλήσεις  στις τοιχοποιίες και ιδιαιτέρως χιαστί ρωγμές στις τοιχοποιίες. Είναι η τοίχοι οι οποίοι οδηγούν από το ισόγειο στον πρώτο όροφο. Ουσιαστικά είναι οι οδεύσεις διαφυγής του κτιρίου. Κατά την άποψή μας, μετά από προφορική εντολή μας προς τον διευθυντή του σχολείου, καθώς και άλλοι τοίχοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα όπως ο διάδρομος που οδηγεί από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο και στην έξοδο του κτιρίου, το κτίριο είναι ακατάλληλο ακόμα και για χρήση των εκλογών την Κυριακή.

Ενημερώσαμε το αρμόδιο τμήμα του δήμου και τον προϊστάμενο ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τις εκλογές, ότι το συγκεκριμένο κτίριο το οποίο έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει έξι εκλογικά τμήματα δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί. Όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ούτε την επόμενη εβδομάδα για τις εξετάσεις του γυμνασίου. Μας απέμεινε ένα κτίριο μετά και από το δημοτικό σχολείο που όπως γνωρίζετε ήδη ο ΟΣΚ το είχε βγάλει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μας απέμεινε το λύκειο το οποίο ελέγξαμε πάλι, καθώς βρίσκεται σε κοινό αύλειο χώρο, είδαμε κάποιες ρωγμές συγκεκριμένα σε δύο κολώνες, προχωρήσαμε σε έλεγχο αφού αφαιρέσαμε το σοβά και διαπιστώσαμε ότι οι ρωγμές ήταν επιφανειακές στον σοβά.

Έχουμε πάρει και φωτογραφικό υλικό, μάλιστα έγινε σε δύο σημεία και ψηλά και χαμηλά στην κολώνα ώστε να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει καθώς ήταν συνεχόμενη ρωγμή από πάνω και μας ανησύχησε. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι το πιο γερό κτίριο στην Ανδραβίδα έτσι όπως έχει συμπεριφερθεί μέχρι τώρα είναι το λύκειο Ανδραβίδας το οποίο δεν έχει ούτε καν αποκολλήσεις. Το επισκέφτηκαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι για τις εκλογές γιατί την Κυριακή τελικά θα χρησιμοποιηθεί αυτό και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εσωτερικές εξετάσεις του λυκείου. Θα μεταφερθούν και τα 12 εκλογικά τμήματα στο χώρο του λυκείου».

Σε δήλωσή του ο διευθυντής γυμνασίου Ανδραβίδας Θεόδωρος Λαμπρόπουλος τόνισε ότι “… την Δευτέρα με τους πρώτους σεισμούς ήρθαν οι μηχανικοί του δήμου και ο Δήμος κάλεσε και τους μηχανικούς της κτηματικής υπηρεσίας από τα κεντρικά από την Αθήνα. Τότε ήταν πολύ μικρό το κακό, δεν είχαμε θέμα, μόνο απλές ρωγμές. Ο σεισμός ο χθεσινός τον 4,4 Ρίχτερ αποτελείωσε σχεδόν την τοιχοποιία ενώ έχει χτυπήσει και κολώνες.

Στην αυτοψία που έκαναν οι δύο τεχνικές υπηρεσίες του δήμου σήμερα το πρωί, είδαν ολόκληρο το κτίριο μέσα και έξω και το θεώρησαν ακατάλληλο, για να προσέλθουν οι μαθητές. Τους ενημέρωσα επίσης, επειδή την Κυριακή έχουμε τις εκλογές και αποφάσισαν ότι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν εδώ λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου. Περιμένουμε νέα εντολή, και μέχρι τότε το κτίριο θα παραμείνει κλειστό.

Ήδη έχουμε τοποθετήσει κατόπιν οδηγειών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κόκκινες κορδέλες γύρω γύρω, για να μην υπάρξει πρόβλημα με τους σοβάδες και τα κεραμίδια σε περίπτωση που κυκλοφορήσει ο κόσμος στο σημείο αυτό”.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Δέδες από το Ναύπλιο: «Η προοδευτική πλειοψηφία της Πελοποννήσου περνά μπροστά» (Εικόνες)
Επόμενο άρθροΕυρωεκλογές 2019: Αυτοί οι υποψήφιοι από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ προηγούνται