Αρχική Ν. Κορινθίας Η Κόρινθος ως προορισμός θεματικού εκπαιδευτικού τουρισμού

Η Κόρινθος ως προορισμός θεματικού εκπαιδευτικού τουρισμού

Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάδειξης της Κορίνθου ως προορισμός πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού αποφάσισε ο Δήμος Κορίνθου.

Στην ανωτέρω προσπάθεια, θα συνδράμει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το οποίο ο δήμος υπέγραψε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Ειδικότερα, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο πρόκειται να οργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα με θρησκευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, υλοποιώντας την περαιτέρω διεθνή ανάδειξη και καθιέρωση της Κορίνθου ως προορισμό θεματικού εκπαιδευτικού τουρισμού, πολιτιστικού και θρησκευτικού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα σχεδιαστούν από κοινού έρευνες σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά θεματικά πεδία, ενώ θα αναπτυχθούν δράσεις σχεδιασμού, οργάνωσης, προβολής και παροχής μαθημάτων μικρής διάρκειας Πανεπιστημιακού επιπέδου (short courses), που οργανωμένα κατά τα διεθνή πρότυπα θα απευθύνονται στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αντλούν τη θεματολογία τους από την πλούσια πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Κορίνθου.

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα συνέργειες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του τουρισμού, οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και θα αναπτυχθούν κοινές δράσεις στήριξης και προβολής υπηρεσιών πολιτιστικού και θρησκευτικού θεματικού τουρισμού, που υποστηρίζει επιστημονικά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επιπρόσθετα, ο δήμος θα υποστηρίζει μεταξύ άλλων την προβολή του έργου του Πανεπιστημίου, μέσα από τη διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, θεματικών πάρκων εκπαιδευτικού τουρισμού και παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού προώθησης.

Τέλος,  η προβολή κοινών δράσεων θα γίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κορινθίων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και στην ιστοσελίδα www.tracesofgreece.gr.

Πηγή: tornosnews.gr