Αρχική Ν. Αρκαδίας Επίσκεψη Αν. Ξανθού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (Εικόνες)

Επίσκεψη Αν. Ξανθού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (Εικόνες)

«Δίνουμε σήμα ότι η υπόθεση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης είναι ζωντανή», δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επισκεπτόμενος το νέο, σύγχρονο, ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Και συνέχισε: «Ενισχύουμε την δημόσια υγεία, με αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, με ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτήν, των ανασφάλιστων, με μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες στην φροντίδα υγείας, με νέες υποδομές και εξοπλισμό και με ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού (εφαρμογή τετραετούς πλάνου προσλήψεων, με 1.000 θέσεις μόνιμων ιατρών και άλλες 1.500, γενικού προσωπικού για φέτος).

Το αφήγημα και το πολιτικό σχέδιο της Ν.Δ. για την δημόσια υγεία, υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και δεν θα το επιτρέψουν οι πολίτες».

Η νέα ψυχιατρική πτέρυγα, που ξεκίνησε να λειτουργεί, χρηματοδοτήθηκε απ’ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Πελοποννήσου, σε 2 φάσεις.

Η δομή, προϋπολογισμού 10 εκατ. Ευρώ, συνδέεται εσωτερικά με το υπάρχον συγκρότημα του Νοσοκομείου και διαθέτει, τμήματα παιδιών, εφήβων ενηλίκων, νοσοκομείο ημέρας και δομή οξέων και επειγόντων περιστατικών.

Το κτιριακό συγκρότημα, δυναμικότητας 42 κλινών, εκτείνεται σε 3 επίπεδακαι αποτελείται από 4 ανεξάρτητα κτίρια, συνολικής επιφάνειας 5.340 τετραγωνικών μέτρων.

Νωρίς το πρωί, ο κ. Ξανθός (μαζί του ήταν και ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Γιαννόπουλος), επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, ενώ η παρουσία του στην Τρίπολη, έκλεισε με συνάντηση που είχε με τη διοίκηση, τους ιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Πηγή: ert.gr

Προηγούμενο άρθροΤην Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Δημήτρη Καμπόσου στο Άργος
Επόμενο άρθροΑθ.Γκίκας: “Δώσαμε μάχες για να γίνει έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” (Βίντεο)