Αρχική Ν. Κορινθίας Το Σωματείο Φάσμα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Το Σωματείο Φάσμα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Το Σάββατο 18/5 το σωματείο Φάσμα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. 
Στην Συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα συμμετείχαν από το ΚΚΕ οι κ.κ :

Θανάσης Κολιζέρας: υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ

Γιάννης Κατελούζος: δάσκαλος ειδικής αγωγής, μέλος ΔΣ συλλόγου εκπαιδευτικών Ν Κορινθίας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

Βιβή Τζέκου, υποψήφια Δήμαρχος Κορινθίων με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

Το ΚΚΕ Κορινθίας θα στηρίξει τις δράσεις του Σωματείου για τα παιδιά του Νομού μας. Και όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του, είναι υποχρέωση της πολιτείας να αναλάβει το κόστος εκπόνησης και υλοποίησης αθλητικών προγραμμάτων για παιδιά ΑΜΕΑ καθώς και το κόστος διαμόρφωσης και λειτουργίας του Κέντρου δραστηριοτήτων για παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού που δημιουργούμε.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκαν και οι πολύ ωραίες πρωτοβουλίες από το Ειδικό σχολείο Κορίνθου οι οποίες πρέπει να στηριχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να συνεχισθούν και στο μέλλον.

Σαφής και ξεκάθαρη είναι η στάση του ΚΚΕ για τις περικοπές στις ειδικές θεραπείες από την κυβέρνηση και τον ΕΟΠΠΥΥ

Καταδικάζει και θεωρεί απαράδεκτο παιδιά ΑΜΕΑ, με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα που χρήζουν ειδικών θεραπειών , να στερούνται τις θεραπείες που θα τα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο και στη διασφάλιση ενός καλύτερου Μέλλοντος.

Τονίστηκε ότι θα στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα χιλιάδων οικογενειών είτε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είτε στο Ευρωκοινοβούλιο είτε μέσω των κινημάτων πολιτών.

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι χάρις στις κινήσεις του ΚΚΕ ο εισαγγελέας μπλόκαρε , τουλάχιστον προσωρινά ,την έξωση 40 αυτιστικών ατόμων απο ιδιωτική δομή στη Κορινθία.