Αρχική Ν. Αχαΐας Συνελήφθη 42χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους με «μαϊμού» τροχαία στην Αχαΐα

Συνελήφθη 42χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους με «μαϊμού» τροχαία στην Αχαΐα

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Δυτική Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτη κατ΄ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, συνεργός του δράστη, χθες το μεσημέρι τηλεφώνησε σε γυναίκα που διαμένει στην Δυτική Αχαΐα και προσποιούμενος ότι είναι αστυνομικός της είπε ότι η κόρη της έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, κατά το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα έναν ανήλικο και της ζήτησε 12.000 ευρώ για να μην πάει φυλακή.

Η γυναίκα ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία με αποτέλεσμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας να πραγματοποιήσουν αστυνομική επιχείρηση και να συλλάβουν τον δράστη τη στιγμή που πήγαινε να παραλάβει τα χρήματα σε νεκροταφείο και έπειτα σε γήπεδο της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, γυναίκα αστυνομικός προσποιούμενη την παθούσα και κρατώντας στα χέρια της σακούλα με χρήματα, μετέβη στο σημείο συνάντησης που είχε ορίσει ο δράστης και όταν ο τελευταίος πήρε την σακούλα με τα χρήματα, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει ακόμη τρεις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Πάτρα, στην Κάτω Αχαΐα και στην Βάρδα κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των (30.000) ευρώ.

Επίσης, ο 42χρονος εμπλέκεται και σε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης διότι είχε εκδώσει πλαστά τιμολόγια με στοιχεία που άνηκαν σε άλλο πρόσωπο και χρησιμοποιούσε σε αυτά πλαστές σφραγίδες.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον δράστη, στο αυτοκίνητό του και στην οικία του βρήκαν και κατάσχεσαν δυο χρυσά δαχτυλίδια και τέσσερα χρυσά βραχιόλια, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και απάτης.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στην οικία του δράστη και κατάσχεσαν τιμολόγιο και σφραγίδα, τα οποία περιείχαν εμφανείς ενδείξεις πλαστογραφίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πηγή: patrastimes.gr