Αρχική Ν. Κορινθίας Το συγκινητικό μήνυμα του αγαπημένου γιατρού της Νεμέας, Αρ.Καλλή λίγο πριν το...

Το συγκινητικό μήνυμα του αγαπημένου γιατρού της Νεμέας, Αρ.Καλλή λίγο πριν το χειρουργείο του

«Να ονειρεύομαι σαν να είναι να ζήσω για πάντα, και να ζω σαν να είναι να πεθάνω σήμερα».

“This Day is the First Day of the Rest of your Life” έγραφα στον τοίχο του γραφείου μου, στο φοιτητικό σπίτι της οδού Μακρυνίτσας στη Πανόρμου. Αυτό ήταν το «μότο» μου και έτσι έζησα όλα αυτά τα χρόνια, γιατί είναι επιτυχία να ζεις τη ζωή όπως πραγματικά τη θέλεις. Πολλές φορές ακόμα και το να ζεις είναι μια θαρραλέα πράξη, γιατί η ζωή συρρικνώνεται ή μεγεθύνεται ανάλογα με το θάρρος μας… Σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένη να μας δώσει αυτό που προσδοκάμε και γι’ αυτό είναι μοναδική επιτυχία αν καταφέρνουμε να ζούμε όπως θέλουμε και όχι όπως «βρίσκουμε» … Και να ξέρετε αρκετές φορές η ζωή γελά μαζί μας, ποτέ όμως δεν μας κάνει αστεία. Πάντοτε επινοούσα τον εαυτό μου. Δεν έψαχνα να τον βρω, ούτε έψαχνα το νόημα της ζωής… την έβλεπα σαν ένα χορό που δεν έχει κανένα νόημα… Χορεύεις επειδή το ευχαριστιέσαι. Και το κάνεις καλύτερα όταν συνειδητοποιείς ότι η ερώτηση: «ποιο είναι το νόημα της ζωής», απευθύνεται σε εμάς τους ίδιους. Και αν θα έπρεπε να συνοψίσω όλα όσα έχω μάθει για τη ζωή σε μια μόνο λέξη, θα έγραφα: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Παραλλήλισα την πορεία μου με δύσκολο επαρχιακό δρόμο και ευτυχώς ή δυστυχώς επαληθεύτηκα. Ο Θεός με βοήθησε να κάνω , κυριολεκτικά τη Διάγνωση της Ζωής μου. Άξιοι Συνάδελφοι επιβεβαίωσαν τη χειρότερη εκδοχή που όμως …πρόφθασα. Φτάσαμε μαζί με την ασθένεια στη πόρτα… πέρασα όμως πρώτος !!!!!

Σε λίγες ώρες ο Φίλος Καρδιοχειρουργός Ανδρέας Μπαϊρακτάρης θα «οδηγήσει» αντί για μένα το αγωνιστικό μου αυτοκίνητο σε καινούργιες νίκες. Στην πρώτη όμως, μόνο διαδρομή… την δυσκολότερη. Οι υπόλοιπες θα πρέπει να γίνουν ξανά δικιά μου υπόθεση και τότε θα οδηγήσω τη ζωή μου, όπως μόνο εγώ γνωρίζω… στο όριο.. Στις παρυφές του δρόμου, θα περιμένουν να με δουν και να με χειροκροτήσουν οι «δικοί μου» άνθρωποι…. Αυτοί που αγαπώ και αυτοί που με αγαπούν.

Υποσχέθηκα σε αυτούς που εμπιστεύτηκα πρώτα και μετά σε αυτούς με εμπιστεύονται , ότι θα κερδίσω…. γιατί –αλήθεια- ντρέπομαι να πεθάνω πριν κερδίσω μια νίκη για όλη την ανθρωπότητα !!!!!