Αρχική Ν. Κορινθίας “Κάναμε όσα υποσχεθήκαμε-Θα γίνουν πράξη όσα υποσχόμαστε” η δέσμευση Πνευματικού από Σολυγεία...

“Κάναμε όσα υποσχεθήκαμε-Θα γίνουν πράξη όσα υποσχόμαστε” η δέσμευση Πνευματικού από Σολυγεία (Εικόνες)

Μνήμες 2010 ξύπνησε στον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό η συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου στην έδρα της Σολυγείας, το Σοφικό. Μια περιοχή που αγάπησε ο ίδιος ιδιαίτερα λόγω της ομορφιάς της και των αυθόρμητων κατοίκων της, με τους οποίους τον συνδέει το πείσμα για έργο και δημιουργία.

Παρά την 40λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη της ομιλίας, αφού είχαν προηγηθεί οι ομιλίες σε Κόρφο και Αγγελόκαστρο, ο κόσμος περίμενε υπομονετικά για να ακούσει τον Δήμαρχο των μεγάλων έργων και στην περιοχή τους, να τον ευχαριστήσει και να του υποσχεθεί ότι και αυτή τη φορά θα τον εμπιστευτεί απλόχερα για να συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο τους.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός, απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ να προωθήσει και να συνεχίσει μεγάλα έργα στην περιοχή, γιατί τα δικαιούνται οι πολίτες και τα έχει ανάγκη ο τόπος τους για να μπορέσει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να προοδεύσει.

Ποια θα ήταν η μοίρα του Κόρφου χωρίς το νερό;

Ένα βασικό ερώτημα που έθεσε ο Δήμαρχος στον Κόρφο ήταν, «ποια θα ήταν η μοίρα του, χωρίς την υδροδότηση της περιοχής». Μια περιοχή που το 2010 αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, τα οποία σήμερα, ή έχουν υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους, ή έχουν προγραμματιστεί με μελέτες και δέσμευση πιστώσεων για να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Το έλος στην περιοχή που δημιουργούσε πολλά προβλήματα λόγω των κουνουπιών τους καλοκαιρινούς μήνες και που καμία άλλη Δημοτική αρχή δεν είχε την τόλμη να δώσει λύση, έκλεισε επί των ημερών Πνευματικού. Όπως και ο παραλιακός πεζόδρομος, μια επιλογή που διαμορφώνει μια άλλη εικόνα στο παραλιακό μέτωπο και δίνει δυναμική ανάπτυξης σε ένα πολύ όμορφο σημείο, αλλά και η προβλήτα για τον ελλιμενισμό σκαφών. Παράλληλα είναι έτοιμη η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο.

«Δεν αρνηθήκαμε κανένα έργο που μπορούσε και έπρεπε να υλοποιηθεί. Κι επειδή κάναμε έργο στον Κόρφο και με το παραπάνω, μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια και σας ζητώ την ψήφο σας για να ανανεώσετε τη θητεία μας, ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερο και μεγαλύτερο έργο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Πνευματικός.

Η οδοποιία έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί

Επόμενος σταθμός το Αγγελόκαστρο, όπου οι κάτοικοι αρχικά έθεσαν στον Δήμαρχο το θέμα της οδοποιίας που δεν προχωρά. Ο ίδιος απάντησε ότι το έργο έχει συμβασιοποιηθεί από τον περασμένο Γενάρη, είναι προϋπολογισμού 750.000 ευρώ για όλη τη Σολυγεία και δυστυχώς η εργολαβία μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καθόλου. «Καλέσαμε τον εργολάβο σύμφωνα με το νόμο, να ξεκινήσει άμεσα το έργο. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε και ελπίζω επιτέλους να ξεκινήσει, γιατί αυτό το έργο έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Διαδικτύωση με νερό Στυμφαλίας στο Αγγελόκαστρο μέχρι τέλος του έτους

Ανέφερε ότι στο Αγγελόκαστρο υπάρχει επάρκεια νερού, είναι όμως από τα 3 τελευταία χωριά που δεν έχει νερό Στυμφαλίας. Κάτι που θα συμβεί άμεσα, αφού έχει ήδη υποβληθεί στο πρόγραμμα της διαδικτύωσης του νερού από τη Στυμφαλία. Όπως ο δρόμος Άγιος Ιωάννης – Αγγελόκαστρο, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ταυτόχρονα έγινε αγορά 4 στρεμμάτων για αθλητικές εγκαταστάσεις 5Χ5 και μπάσκετ και ενός χώρου για μια πλατεία στο κέντρο του χωριού. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τέλη ύδρευσης.

«Από την πρώτη μέρα της νέας μας θητείας θα έχουμε μια άριστη συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο για τον προγραμματισμό των επόμενων έργων. Σας ζητώ λοιπόν να με εμπιστευτείτε για να συνεχίσουμε μαζί να εργαζόμαστε για την περιοχή σας», κατέληξε.

Όσα υποσχεθήκαμε το 2010 και το 2014, έγιναν πράξη

Η τελευταία ομιλία  του Α. Πνευματικού ήταν στο Σοφικό. Μια περιοχή με την οποία υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση του ίδιου με τους κατοίκους του, μια σχέση εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας. Όλοι οι κάτοικοι συμφώνησαν πως, όσα υποσχέθηκε αυτή η Δημοτική αρχή και το 2010 και το 2014, υλοποιήθηκαν! Ο χλοοτάπητας του γηπέδου άλλαξε με υλικά τελευταίας τεχνολογίας. Ανακαινίστηκε η Παιδική χαρά και κατασκευάστηκε και νέα. Στηρίχθηκε ο εθελοντισμός στην περιοχή και ιδιαίτερα ο εθελοντισμός για την πυρασφάλεια για τα άτομα που παλεύουν κάθε χρόνο ώστε να μην υπάρξει εστία πυρκαγιάς. Ο Δήμαρχος εξήγγειλε τη διαδικασία που είναι ήδη έτοιμη για ένα νέο πυροσβεστικό κλιμάκιο με 25 πυροσβέστες που θα περιπολούν στην περιοχή όλο το 24ωρο.

Ένα έργο που είχε υποσχεθεί και θα γίνει πράξη, αφορά την αποχέτευση υγρών αποβλήτων. Η μελέτη είναι ήδη έτοιμη και με τον κοινό Βιολογικό καθαρισμό που θα γίνει λίγο πριν τον Κόρφο, θα δώσει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό έργο για όλη την περιοχή της Σολυγείας.

Με τη δική σας εμπιστοσύνη θα είμαστε πάλι νικητές

«Μετά τις εκλογές πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να δουλέψουμε όλοι μαζί με τόλμη και αποφασιστικότητα, για ακόμα μεγαλύτερο έργο, για έναν ακόμη πιο ισχυρό Δήμο στο μέλλον. Εμείς, με τη δική της ψήφο και εμπιστοσύνη θα είμαστε και πάλι οι νικητές. Το οφείλουμε στο Δήμο, το αξίζει η Σολυγεία!», κατέληξε ο Αλέξανδρος Πνευματικός.