Αρχική Eπικαιρότητα Πόσες κομματικές τούμπες έχετε κάνει κύριε Βορίδη που έχετε και άποψη για...

Πόσες κομματικές τούμπες έχετε κάνει κύριε Βορίδη που έχετε και άποψη για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ ;

Το να ακούσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είναι χρόνια στην παράταξη και που έχουν στηρίξει το κόμμα σε όλα τα εσωκομματικά της προβλήματα, να εκφράζει ιδιωτικά άποψη για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ίσως και να είναι αποδεκτό.

Αλλά να μιλάει ο Βορίδης που υπήρξε στην ΟΝΝΕΔ, μετά πήγε στο ΛΑΟΣ , ψήφισε το 2ο μνημόνιο το 2012, τον διέγραψε ο Καρατζαφέρης και ξαναπήγε στην Νέα Δημοκρατία είναι τουλάχιστον άστοχο. Για την ιστορία λοιπόν ο Μάκης Βορίδης :

Ως φοιτητής είχε προσχωρήσει αρχικά στη  ΔΑΠ αλλά αργότερα ίδρυσε τη φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική. Το Μάρτιο του 1985 η γενική συνέλευση των φοιτητών της Νομικής αποφάσισε τη διαγραφή του από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής ως φασίστα, απόφαση στην οποία πρωτοστάτησε η ΔΑΠ και ο συνδικαλιστής της Κωστής Χατζηδάκης Στις 12 Μαΐου του 1985 ο Βορίδης ήταν επικεφαλής ομάδας περίπου είκοσι ΕΠΕΝιτών που φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Μάλλιος ζει, αυτός μας οδηγεί» και «Πινοσέτ – Πινοσέτ» επιτέθηκαν στην πορεία αντιεξουσιαστών που διαδήλωναν ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιορκούμενους στο Χημείο ομοϊδεάτες τους. Σε μία φωτογραφία από το επεισόδιο που δημοσιεύθηκε το 2002 στη στήλη «Ιός» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία» διακρίνεται ο Βορίδης κρατώντας ένα αυτοσχέδιο τσεκούρι μαζί με άλλους οπλισμένους χουντικούς ομοϊδεάτες του.

Επανεμφανίστηκε στην πολιτική τον Απρίλιο του 1994 όταν μαζί με άλλα 200 στελέχη του ευρύτερου εθνικιστικού χώρου, προερχόμενα κυρίως από την ΕΠΕΝ και το διαλυθέν Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο και εξελέγη με ισχυρή πλειοψηφία Πρόεδρός του, θέση την οποία κράτησε μέχρι την άρση της πολιτικής δράσεως του Ελληνικού Μετώπου από την Κεντρική του Επιτροπή, τον Μάιο του 2005.

Τον Νοέμβριο του 2011, διορίστηκε Υπουργός Υποδομών και Δικτύων στην κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Στη θέση αυτή παρέμεινε και μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την Κυβέρνηση, καθώς διαχώρισε τη θέση του από αυτή του κόμματος του υπερψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση για το PSI από κοινού με τον έτερο πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Αδωνι Γεωργιάδη Επακόλουθο της κίνησης του αυτής, ήταν η διαγραφή του από το ΛΑΟΣ, ενώ μερικές μέρες μετά ανακοινώθηκε η προσχώρηση του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας Ο ίδιος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, διατήρησε όμως τη θέση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέχρι την παραίτηση της Κυβέρνησης Παπαδήμου στις 17 Μαΐου του 2012.

Τον δρόμο των Βορίδη – Γεωργιάδη προς την Νέα Δημοκρατία ακολούθησε μετά την μη εκλογή του ΛΑΟΣ στις εκλογές του Μαίου 2012 και ο τρίτος της τριανδρίας των «σκληρών» του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μέχρι και σήμερα εμφανίζεται εξοργισμένος για την κίνηση αυτή των τριών συνεργατών του και όσων άλλων τους ακολούθησαν, και τους αποκαλεί προδότες, χαρακτηρισμό που ουκ ολίγες φορές, έχει χρησιμοποιήσει και για τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας,  Αντώνη Σαμαρά.

Αυτός είναι ο κύριος Μάκης Βορίδης που απέκλεισε χθες την Εύη Τατούλη από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. λες και κατεβαίνουν στην ίδια εκλογική περιφέρεια. Μετά της πολυφερμένη στα κόμματα Μαρία Σπυράκη έσκασε και ο Μάκης Βορίδης να γίνει Κυριάκος Μητσοτάκης και να φτιάχνει τις λίστες των ψηφοδελτίων.

Σοφία Μπαλή

Με πληροφορίες από wikipedia