Αρχική Eπικαιρότητα Τροχαίο με βυτιοφόρο στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου: Δυο νεκροί, συναγερμός για διαρροή...

Τροχαίο με βυτιοφόρο στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου: Δυο νεκροί, συναγερμός για διαρροή καυσίμων

Τραγωδία στο 27ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Κορωπίου – Μαρκοπούλου. Νεκροί ο οδηγός και ο συνοδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με το βυτιοφόρο. Διαρροή καυσίμων από το βυτιοφόρο. Εντολή της αστυνομίας στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους! Απομακρύνθηκαν κάτοικοι και καταστηματάρχες. Δεύτερο βυτιοφόρο επί τόπου για να γίνει η μεταφόρτωση των καυσίμων.

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στο 27ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Κορωπίου – Μαρκοπούλου, όπου στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής (16.05.2019), υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ένα βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμασυγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Από το τροχαίο έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι 35 και 54 ετών, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου τραυματίστηκε.

Δείτε εικόνες από το σημείο

Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, που έχει στήσει μπλόκο σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο. Και αυτό γιατί από τη σύγκρουση υπάρχει διαρροή καυσίμων από το βυτιοφόρο. Μάλιστα, έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους μέχρι να ελεγχθεί η διαρροή.

Ο δήμαρχος Κορωπίου δήλωσε ότι έχει εκκενωθεί η περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο του δυστυχήματος. Πολίτες τα σπίτια των οποίων βρίσκονται κοντά στο σημείο της τραγωδίας αλλά και καταστηματάρχες, έχουν απομακρυνθεί. Ο δρόμος στο σημείο όπου έγινε το τροχαίο δεν πρόκειται να ανοίξει σήμερα. Και αυτό γιατί θα πάρει πολύ χρόνο η απάντληση και επιπλέον πρέπει το σημείο να καθαριστεί γιατί έχει χυθεί μεγάλη ποσότητα καυσίμων.

Στο σημείο έφτασε δεύτερο βυτιοφόρο για να γίνει η μεταφόρτωση των καυσίμων.

Υπό αδιευκρίνιστες, ακόμη, συνθήκες, το γεμάτο καύσιμα βυτιοφόρο συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό που μετέφερε κρέατα. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση εγκλωβίστηκαν οιοδηγοί και των δυο οχημάτων. Μετά από επέμβαση και επιχείρηση της πυροσβεστικής,απεγκλωβίστηκε πρώτος ο οδηγός τουβυτιοφόρου, που μεταφέρθηκε τραυματίας στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας.

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι δυστυχώς οι δυο επιβάτες του φορτηγού, η καμπίνα του οποίου μετατράπηκε σε άμορφη μάζα, είναινεκροί. Πρόκειται για δυο άνδρες, 35 και 54 ετών.

Πρώτος απεγκλωβίστηκε ο ένας από τους δύο, ο οποίος, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν είχε τις αισθήσεις του. Ο απεγκλωβισμός του δεύτερου επιβάτη του φορτηγού καθυστέρησε καθώς λόγω της διαρροής καυσίμου οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία, καθώς υπήρχε κίνδυνος έκρηξης.

Η πρώτη εκτίμηση, όπως είπε ο δήμαρχος Κορωπίου, Δημήτρης Κιούσης, είναι πως μάλλον το φορτηγό που μετέφερε τα κρέατα έχασε τον έλεγχο εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου και έπεσε πάνω στο βυτιοφόρο.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κορωπίου, Γιώργος Γκίκας, χαρακτήρισε τη λεωφόρο Κορωπίου – Μαρκοπούλου πολύ επικίνδυνο δρόμο λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι ένας «νέος Μαλλιακός» και απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτραπεί η κυκλοφορία σήμερα.

Οι εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Πηγή: newsit.gr