Αρχική Ν. Αρκαδίας Συλλήψεις για απάτες στην Τρίπολη – Το κόλπο με την ψεύτικη επιστροφή...

Συλλήψεις για απάτες στην Τρίπολη – Το κόλπο με την ψεύτικη επιστροφή χρημάτων από την εφορία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις περιπτώσεις  απάτης και αποπειρών απάτης σε Αρκαδία και Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (16.5.2019), το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 39χρονος Έλληνας και 31χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, απόπειρες απάτης και κλοπή. 

Ειδικότερα, χθες (16.5.2019) το πρωί, στην Τρίπολη, οι ανωτέρω συλληφθέντες προσέγγισαν ηλικιωμένη ημεδαπή και με το πρόσχημα της επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία με δικαιούχο τον γιο της, έπεισαν αυτή να τους δώσει χρηματικό ποσό για την προσκόμιση παραβόλου εκ μέρους της. Στη συνέχεια, η ημεδαπή, αντιλαμβανόμενη την επικείμενη απάτη σε βάρος της ματαίωσε την παράδοση των χρημάτων στους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εντόπισαν τους ανωτέρω σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης και τους συνέλαβαν.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό τα παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα που διεξήγαγαν οι προαναφερθείσες Υπηρεσίες Ασφαλείας, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος και η 31χρονη, την 15 και 16.5.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας και στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξαν μία (1) περίπτωση απάτης και κλοπή, καθώς και μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης, επίσης, σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών.

Στο όχημα των συλληφθέντων και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα, τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό, μέρος των οποίων αποδόθηκε στην ημεδαπή από την οποία το είχαν αποσπάσει.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr