Αρχική Ν. Κορινθίας Σολωμός και Αρχαία Κόρινθος ψήφισαν “Πορεία Ευθύνης” και Αλέξανδρο Πνευματικό! (Εικόνες)

Σολωμός και Αρχαία Κόρινθος ψήφισαν “Πορεία Ευθύνης” και Αλέξανδρο Πνευματικό! (Εικόνες)

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σολωμό που θύμισε άλλες εποχές μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός. Μόλις έφτασε στο χώρο της συγκέντρωσης, χειροκροτήθηκε από όλους όσους είχαν κατακλύσει το χώρο μέσα και έξω από την αίθουσα, οι οποίοι θέλησαν να τον αγκαλιάσουν και να του σφίξουν το χέρι. Ο ίδιος δεν μπορούσε να μην είναι εμφανώς συγκινημένος, αφού με αυτή την περιοχή τον συνδέουν πάρα πολλά και για πολλά χρόνια.

«ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΗΣΕ!!», ήταν η πρώτη φράση του Δημάρχου με το πλήθος να ξεσπά και να τον επευφημεί. «Αποφάσισε να στηρίξει μια νέα ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για τα επόμενα χρόνια με πολύ έργο για να κάνουμε το Σολωμό ακόμα πιο όμορφο. Χαίρομαι που οι στέρεες και αγνές φιλίες που έχω στο χωριό αυτό, διατηρούνται αναλλοίωτες μέχρι σήμερα», τόνισε.

Αυτοί που μας πολεμούν, βρίσκουν απέναντί τους ένα τεράστιο έργο

«Διαχρονικά σαν Δημοτική αρχή δείξαμε ενδιαφέρον και στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια του δήμου. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν αυτή την πορεία. Βρίσκουν όμως απέναντί τους ένα τεράστιο έργο και τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι δεν τους πιστεύουν πια», σημείωσε.

Μας κατηγορούν αυτοί που ακόμα δεν έχουν αναρτήσει το δικό τους Πόθεν έσχες!

«Μετά το επίτευγμα της υδροδότησης του Δήμου, προχωράμε ένα βήμα παραπέρα. Ένα σύστημα ελέγχου των δεξαμενών και των διαρροών. Είναι ένα θέμα που δεν υπάρχει πλέον σε κανένα πρόγραμμα υποψηφίου! Παρόλα αυτά όμως, επιμένουν να το μηδενίζουν και να το συκοφαντούν. Οι αντίπαλοί μας, σε όλες τους τις συγκεντρώσεις, κατά 90% κατηγορούν τον Δήμαρχο, τη Δημοτική αρχή και το έργο μας. Ποιοι; Αυτοί που ακόμα δεν έχουν αναρτήσει το δικό τους Πόθεν Έσχες, όπως οφείλουν, για να δούμε τι έχουν αποκτήσει όλα τα τελευταία χρόνια και πώς!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είμαι ευτυχής που μπορώ να προσφέρω έργο στους συμπολίτες μου

«Εγώ αναγκάστηκα να δουλεύω από μικρός για να ανταπεξέλθω. Έτσι έμαθα να λειτουργώ μέχρι σήμερα, προσφέροντας πλέον από αυτή τη θέση με πολύ αγάπη στο κοινωνικό σύνολο και στους συμπολίτες μου. Παραλάβαμε 4 ΚΑΠΗ και σήμερα είναι 14! Κατασκευάσαμε πλατεία στο Σολωμό που ήταν το μοναδικό χωριό του πρώην Δήμου Κορινθίων που δεν είχε πλατεία. Ασκήσαμε μια Κοινωνική Πολιτική που στάθηκε αρωγός σε πολλούς συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη και μάλιστα πήραμε και τα εύσημα από κρατικούς φορείς για τον μεγάλο αριθμό των ωφελούμενων τους οποίους μπορέσαμε να βοηθήσουμε».

Προχωράμε μπροστά, αφήνοντας στο περιθώριο τους επικριτές μας

«Εμείς προχωράμε μπροστά χωρίς να κοιτάμε και χωρίς να ακούμε αυτούς που μας κατηγορούν. Γιατί όλοι αυτοί, ήταν απόντες από τις σημαντικές αποφάσεις του Δήμου. Δεν πρότειναν τίποτα, δεν ψήφιζαν, γιατί δεν ήθελαν να κάνει έργο αυτή η Δημοτική αρχή. Το δικό μας το έργο θα συνεχιστεί και θα αφήσουμε τους επικριτές μας να λένε ό,τι θέλουν και να μένουν στο περιθώριο από τους ίδιους τους πολίτες που ξέρουν και κρίνουν».

Η ΝΙΚΗ μας θα είναι ΝΙΚΗ απέναντι στα προβλήματα

«Είμαστε ο συνδυασμός που θέλουμε και επιζητούμε την ενότητα πριν και μετά τις εκλογές. Και με τη νίκη μας στις εκλογές, να μπορούμε να πανηγυρίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ γιατί θα είναι μια ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και μια ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ!!», κατέληξε.

Τα έργα στην Αρχαία Κόρινθο έχουν τη σφραγίδα μας

Επόμενος σταθμός ήταν η Αρχαία Κόρινθος και το όμορφο πλακόστρωτο στο
κέντρο του χωριού, έργο αυτής της Δημοτικής αρχής που είναι πλέον σημείο
αναφοράς για ντόπιους και επισκέπτες. «Αισθάνομαι πολύ όμορφα που βρίσκομαι στην Αρχαία Κόρινθο που με τίμησε και με τιμά πάντα!», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Α. Πνευματικός. «Αυτή η ωραία διαμόρφωση του χωριού έχει τη δική μας σφραγίδα. Όπως και το γήπεδο, το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης και στο προσεχές διάστημα ένα έργο αποχέτευσης σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία!».

Αναμόρφωση ΞΕΝΙΑ, Ανοικτό Θέατρο, νέο Σχολείο

«Παρουσιάσαμε τη μελέτη για την αναμόρφωση του ΞΕΝΙΑ που είναι πλέον στην ιδιοκτησία του Δήμου. Με ένα ανοικτό θέατρο και με τουριστική αξιοποίηση του χώρου που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα της περιοχής. Με το νέο σχολείο που, παρά τις δυσκολίες, -λόγω των αρχαίων ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν εκεί-, τελικά βρήκαμε τον τρόπο και έχει δημοπρατηθεί πλέον και τους επόμενους μήνες θα συμβασιοποιηθεί με μια μελέτη που έχει τα αρχαία στο κάτω μέρος του κτιρίου, σεβόμενοι την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

Η προσπάθειά μας δεν πρέπει να κινδυνεύσει από αλόγιστες πολιτικές

«Ξεκινήσαμε έναν σχεδιασμό με πολύ κόπο και θυσίες για να φτάσει το νερό από την Κόρινθο σε όλες τις περιοχές του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Όλη αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να κινδυνεύσει από αλόγιστες πολιτικές. Και γνωρίζω πολύ καλά τι λέω…

Θα είμαστε οι ΝΙΚΗΤΕΣ της 26ης Μαΐου, οι ΝΙΚΗΤΕΣ των προβλημάτων για να συνεχίσουμε τα μεγάλα έργα στον τόπο που αγαπάμε!

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου και στους υποψήφιους της ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Και να είστε σίγουροι, ότι θα είναι μια πραγματική και αληθινή Πορεία Ευθύνης, χωρίς ψέμα, χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με πρόγραμμα και έργο. Ραντεβού στις κάλπες της 26 ης Μαΐου για τη ΝΙΚΗ των προβλημάτων του τόπου που αγαπάμε, για τη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ώστε αμέσως μετά να βρεθούμε και πάλι εδώ στην Αρχαία Κόρινθο για να προγραμματίσουμε τα επόμενα έργα της περιοχής. Σας ευχαριστώ θερμά…».