Αρχική Ν. Αργολίδος Με σφραγίδα Τατούλη το μεγάλο έργο του εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου του...

Με σφραγίδα Τατούλη το μεγάλο έργο του εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους

Την ένταξη του μεγάλου έργου του Εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους με 5 εκατομμύρια ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 ανακοίνωσε απότην Αργολίδα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί πετυχαίνουμε δύσκολους στόχους και γιατί διαρκώς ανεβάζουμε τη δυναμική των αναπτυξιακών προοπτικών της Πελοποννήσου. Με το έργο αυτό κάναμε μια ακόμα δέσμευσή μας πράξη και αποδεικνύουμε τη συνέπειά μας, τόσο προς την εμπιστοσύνη των πολιτών, όσο και προς τη σπουδαία πολιτιστική μας κληρονομιά» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «το έργο αυτό αποτελεί μια ακόμα σπουδαία επένδυση της Περιφέρειας στους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας».

Το έργο αφορά την επέκταση, την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους, πυρήνας του οποίου είναι το Καλλέργειο, διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της πόλης και εμβληματικό τοπόσημο του 19ου αιώνα. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της προϊστορικής Αργολίδας, τα οποία θα εκτεθούν ξανά μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών. Το νέο, βελτιωμένο κτίριο θα διαθέτει πλέον όλους τους απαραίτητους χώρους για τη λειτουργία του ως σύγχρονο μουσείο, ώστε να αποδοθεί ξανά εν λειτουργία στους κατοίκους του Άργους και τους επισκέπτες της πόλης.

Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους, καθώς θα τοκαταστήσει πλήρως λειτουργικό και περισσότερο ελκυστικό στο ευρύ κοινό. Θα προβληθεί αποτελεσματικότερα η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, θα αναβαθμιστεί η εικόνα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο τουρισμός και να ενισχυθεί η ανάπτυξη της τοπικής. Ο εκπαιδευτικός ρόλος του μουσείου θα ενισχυθεί αφού θα υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για διεξαγωγή κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ωφελούμενος πληθυσμός θα είναι η τοπική κοινωνία, οι επισκέπτες της περιοχής και γενικότερα το σύνολο της επικράτειας.