Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Αναμένονται απαντήσεις για το θάνατο του 15χρονου ποδοσφαιριστή

Καλαμάτα: Αναμένονται απαντήσεις για το θάνατο του 15χρονου ποδοσφαιριστή

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινότητα του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου από τον απροσδόκητο χαμό του 15χρονου Μοχάμεντ από τη Συρία, που “έσβησε” στην προπόνηση του ΑΟ Πατίστα το απόγευμα της Τρίτης.

Απαντήσεις για την αιτία θανάτου του νεαρού ποδοσφαιριστή θα δώσει η νεκροψία – νεκροτομή,

Από την ομάδα του ανακοινώθηκε η παύση προπονήσεων όλων των τμημάτων έως και την Τρίτη 21 Μαΐου, ενώ εκδόθηκε και η ακόλουθη ανακοίνωση: “Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει. Κι όμως η είδηση δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο 15χρονος Μοχάμεντ από χθες δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του για τη γειτονιά των αγγέλων. Σύσσωμη η οικογένεια της Ακαδημίας Πατίστα εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την αιφνίδια απώλεια του μικρού μας Μοχάμεντ… Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, θα παραμείνουμε πάντα δίπλα της. Ας είναι αιωνία η μνήμη του”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η “Λαϊκή Συσπείρωση”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Καλαμάτας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συναθλητές και συμμαθητές του νεαρού ποδοσφαιριστή που κατά τη διάρκεια της προπόνησης άφησε την τελευταία πνοή του. Πρόκειται για το δεύτερο τραγικό γεγονός στην Καλαμάτα με θανάτους νεαρών αθλητών μέσα σε 3 χρόνια. Το τραγικό αυτό γεγονός μαζί με την υπόθεση – σκάνδαλο της «κάρτας υγείας» κάνει πιο επιτακτική και επίκαιρη τη θέση του ΚΚΕ ότι ο έλεγχος της υγείας ειδικά των μικρών αθλητών θα έπρεπε να είναι αποκλειστική και υποχρεωτική υπόθεση του κράτους. Να γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις τακτικά, δωρεάν και με όλες τις σύγχρονες εξελίξεις της ιατρικής, με μέριμνα του κράτους και όχι να αφήνεται αυτή η πολύ σημαντική διαδικασία σε σωματεία ή ιδιώτες. Χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις δεν θα έπρεπε να γίνονται δεκτοί οι αθλητές σε ομάδες και παιδικές ακαδημίες. Αυτό απαιτεί προσλήψεις γιατρών, συγκεκριμένο σχέδιο και προσανατολισμό του κράτους στη μέριμνα και στην υγεία της νεολαίας και του λαού”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr