Αρχική Ν. Κορινθίας Σωτήρη Μουρίκη, από καρδιάς καλή επιτυχία !!!

Σωτήρη Μουρίκη, από καρδιάς καλή επιτυχία !!!

Οταν αποφασίζω να γράψω για φίλους η ακόμη και για αδελφικούς φίλους μου βγάζει μία δυσκολία για το αν θα είμαι ή όχι αντικειμενική. Στην προκειμένη περίπτωση το να μιλήσω για τον Σωτήρη Μουρίκη ως υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο δεν μπορώ να μην έχω στο μυαλό μου και τον άνθρωπο Σωτήρη Μουρίκη.

Τον γνώρισα πριν από 14 περίπου χρόνια όταν ήταν στο Δήμο Συκιωνίων στη θέση του Αντιδημάρχου. Η συνεργασία μαζί του εκεί ήταν μικρή αλλά συνεχίστηκε στο ΚΤΕΟ όπου δειλά προσπαθούσα να φτιάχνω για την επιχείρηση διαφημιστικές δουλειές. Ηταν και εκεί που άρχισα να καταλαβαίνω ότι ο Σωτήρης Μουρίκης έχει μπέσα, λόγο, ήθος και σεβασμό στους συνεργάτες του. Ηταν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά που μου είχαν μεταφέρει όσοι εργάστηκαν μαζί του στο Δήμο Συκιωνίων που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του. Για το Κιάτο ο Σωτήρης νοιάζεται, ενδιαφέρεται , τρέχει και αγωνιά με το ίδιο πάθος που αγωνίζεται και για την Κόρινθο και για όλη την Κορινθία.

Η συνέχειά του γνωστή στους Κορίνθιους, η δημιουργία της οικογένειας που τόσο πολύ ήθελε και η απόκτηση του λατρεμένου του γιου. Η Ελένη Δρίτσα αποτέλεσε και αποτελεί για τον Σωτήρη όχι μόνο την σύζυγο αλλά και το σημείο αναφοράς του, την έμπνευσή του και την ανάγκη του για να συνεχίζει δυναμικά.

Στην ζωή του μπαίνει η επιθυμία του να κατέβει στις εκλογές του Επιμελητηρίου διεκδικώντας της Προεδρία που μπορεί λόγω του νέου εκλογικού συστήματος και άλλων συμφωνιών να μην ήρθε, κέρδισε όμως την αγάπη των επιχειρηματιών του τόπου και δίδαξε ηθική, σωστό πολιτικό λόγο, πρόγραμμα και αξίες. Ο Σωτήρης Μουρίκης παραμένει σταθερός από την λήξη των επιμελητηριακών εκλογών έως και σήμερα στις θέσεις του, δεν έχει αλλάξει ούτε μια αράδα στις αρχές του και βρίσκεται εκεί σε κάθε Συμβούλιο. Συμμετέχει σε όλες τις επιμελητηριακές δράσεις και αγωνίζεται για τους επιχειρηματίες του νομού με ζήλο.

Πρόσφατα έφτασε και η πρόταση του Παναγιώτη Νίκα να είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο της “Πρωτοβουλίας για την Πελοπόννησο” διεκδικώντας για άλλη μια φορά την ψήφο των Κορινθίων που θα τον πάνε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο έδρανο του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου. Και επειδή η ανάγκη του να προσφέρει ανιδιοτελώς δεν σταματάει, ο Σωτήρης Μουρίκης δέχτηκε την πρόταση με χαρά. Επεσε στην μάχη όπου πραγματοποιεί έναν αγώνα που είναι αντάξιος του χαρακτήρα του. Μαζεύει την ομάδα, λύνει προβλήματα, αγωνιά, τρέχει και ενημερώνεται καθημερινά για τις ανάγκες όλου του νομού. Ερχεται σε επαφή με φορείς και δίκαια ο Παναγιώτης Νίκας δηλώνει δημόσια πως είναι το καλύτερο χαρτί στην Κορινθία αφού μόνο ο Σωτήρης μπορεί να οργανώσει καλύτερα από όλους την δύσκολη αυτή αλλά αποφασιστική μάχη.

Σωτήρη καλή επιτυχία και σε αυτό το εγχείρημα που είμαι σίγουρη ότι για άλλη μια φορά θα σε βγάλει νικητή. Εχεις μαζί σου ανθρώπους που δεν σε ξέρουν αλλά σε αγαπούν και σε στηρίζουν για ότι πρεσβεύεις όμως είσαι πολύ τυχερός γιατί πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα έχεις μαζί σου την οικογένεια σου και τους φίλους σου που πάντα σέβεσαι. Ετσι κι αλλιώς το αξίζεις όσο κανείς !!!!!

Σοφία Μπαλή