Αρχική Ν. Κορινθίας Εξαιρετική η παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» από τη θεατρική ομάδα του...

Εξαιρετική η παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» από τη θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου (Εικόνες)

Η θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου παρουσίασε στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, την κωμωδία του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής».

Η αντιδήμαρχος κ. Αγγελική Κλείωση, η δημοτική Σύμβουλος κ. Σταυρούλα Χώλεση-Μαγγίνα, η πρόεδρος του Ξυλοκάστρου κ. Σπυριδούλα Καραπανάγου, αλλά και πλήθος συμπολιτών μας, γονέων και φίλων, παρευρέθηκαν στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», για να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση και τη στήριξη της καθηγήτριας κ. Έφης Ναστάτου, απόδωσαν εξαιρετικά το έργο και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Η αντιδήμαρχος κ. Αγγελική Κλειώση συνεχάρη θερμά τους μαθητές και την καθηγήτρια τους για την επιτυχημένη προσπάθεια, τη δημιουργική τους διάθεση και την πολιτιστική τους πρόταση με την επιλογή του συγκεκριμένου έργου. Κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας ο Μολιέρος κατάφερε με τα έργα του να αναδείξει την κωμωδία φέρνοντας τη σε ισάξια θέση με εκείνη της τραγωδίας.

Η τελευταία κωμωδία του, που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα, γοητεύει επί αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει μια πολύ ευαίσθητη χορδή της ανθρώπινης ψυχής, προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα απ’ το γέλιο, τους βαθύτερους ανθρώπινους φόβους.