Αρχική Ν. Λακωνίας 1.350.000 ευρώ για τη βελτίωση της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου με υπογραφή...

1.350.000 ευρώ για τη βελτίωση της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου με υπογραφή Τατούλη

Υπεγράφη τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον ανάδοχο η σύμβαση του έργου: «Βελτίωση – Αναβάθμιση της με αρ. 39 Ε.Ο. στο τμήμα Τρίπολης – Σπάρτης – Γυθείου» προϋπολογισμού 1.350.000,00 ευρώ.. 

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η επίβλεψη από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Π.Ε. Λακωνίας, «προβλέπεται να εκτελεσθούν εργασίες συντήρησης σε διάφορες θέσεις της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου που έχουν υποστεί φθορές καθώς και βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος της οδού». 

Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κα Ντία Τζανετέα με την ευκαιρία δημοπράτησης του έργου δήλωσαν ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει την προσπάθεια εξασφαλίζοντας πόρους για την βελτίωση των υποδομών της. Ως αιρετή Περιφέρεια υλοποιούμε έργα ουσίας και χρήσιμα για τους κατοίκους. Έργα τα οποία ενισχύουν την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των προϊόντων. Ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της οικονομικής ανάπτυξης της περιφέρειας μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της υπαίθρου βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία».