Αρχική Eπικαιρότητα Δυτική Ελλάδα: Σε ποια περιοχή φοβάται ο Άκης Τσελέντης πως θα γίνει...

Δυτική Ελλάδα: Σε ποια περιοχή φοβάται ο Άκης Τσελέντης πως θα γίνει μεγάλος σεισμός

Για τον  Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη, η πρόβλεψη της ομάδας ΒΑΝ και του ίδιου για μεγάλο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα, όχι μόνο έχει βάση αλλά επανέρχεται και υπενθυμίζει πως είχε κάνει λόγο για 80% πιθανότητα σεισμού άνω των 6 Ρίχτερ.

«Οι προβλέψεις του ΒΑΝ γίνονται σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι τα ηλεκτρικά σήματα που λαμβάνουμε, στο δεύτερο στάδιο κάνουμε ανάλυση με μία εξειδικευμένη παράμετρο που έχει να κάνει με την πάροδο του χρόνου. Αυτή τη στιγμή μελετάμε την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας με ιδιαίτερη ανησυχία, διότι έχουμε κάποια σημάδια, αλλά δεν θέλω να πω συγκεκριμένα πράγματα γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι κάνω προεκλογικά σπέκουλα«, σημείωσε μιλώντας στο newsit.gr o k. Τσελέντης,  που είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

«Μπορώ να πω ότι αυτή η πρόβλεψη που έχει γίνει με τον καθηγητή Βαρώτσο ισχύει, είναι σε εξέλιξη και πραγματικά εύχομαι ότι είναι να γίνει, να γίνει στη θάλασσα και όχι στην ξηρά. Η πρόβλεψη είναι για σεισμό κοντά στα έξι Ρίχτερ. Οι σεισμοί που έχουν γίνει μέχρι στιγμής πιστεύω ότι δεν ήταν οι κύριοι. Η πρόβλεψη κατά πολλούς έχει επιβεβαιωθεί με τους σεισμούς της Ιτέας και της Πρέβεζας, αλλά εγώ πιστεύω προσωπικά ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πιστεύω ότι σε ένα μήνα θα ξέρουμε«, κατέληξε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ακούστε τι μας είπε ο κ. Τσελέντης:

Κόντρες για τις επισημάνσεις Τσελέντη

Ο «κώδωνας κινδύνου» που έκρουσε για την γέφυρα στο Φαληρικό Δέλτα ο κ. Τσελέντης πήρε και… πολιτικές διαστάσεις, καθώς είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατηγόρησε τον κ. Τσελέντη ότι κινδυνολογεί.

«Υπάρχουν πολλοί που κινδυνολογούν με τις υποδομές της χώρας τους τελευταίους μήνες για να τύχουν λίγης δημοσιότητας. Ο κ. Τσελέντης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη γέφυρα. Για όνομα του Θεού. Πριν λίγους μήνες ο κ. Τσελέντης προέβλεπε μεγάλο σεισμό στη Βόρεια Ελλάδα. Να παρακαλέσω τη ΝΔ να τον συνετίσει να μην κινδυνολογεί και να σπέρνει φήμες για να τύχει λίγης δημοσιότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Πηγή: patrastimes.gr, ηχητικό: newsit.gr