Αρχική Ν. Κορινθίας Ανοιχτή επιστολή Δημήτρη Βασιλείου στους νέους ψηφοφόρους

Ανοιχτή επιστολή Δημήτρη Βασιλείου στους νέους ψηφοφόρους

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

Αγαπητοί νέοι και νέες, Καλώς ήρθατε στις ευθύνες σας ως πολίτες αυτής της χώρας. Όσοι είσαστε από 17 έως 20 ετών καλείστε για πρώτη φορά να ασκήσετε το υπέρτατο δημοκρατικό σας δικαίωμα αλλά, και αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό, να αναλάβετε το ύψιστο καθήκον κάθε πολίτη, να ψηφίσετε.

Ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες μας, και ειδικά εσείς οι νέοι, είσαστε απογοητευμένοι από την πολιτική και τους πολιτικούς. Φυσικά, έχετε πολλές αιτίες για να είσαστε απογοητευμένοι αλλά και εξοργισμένοι. Όχι μόνο τα ρουσφέτια, η διαφθορά, οι βολεμένοι “ημέτεροι” και άλλα πολλά έχουν προκαλέσει την απαξίωση της πολιτικής.

Δυστυχώς, τα παραπάνω είναι ορισμένα μόνον από τα μειονεκτήματα της δημοκρατίας, αλλά, όπως είπε και ο Winston Churchill, “η δημοκρατία είναι το χειρότερο σύστημα διακυβέρνησης αλλά είναι το καλύτερο που έχουμε”. Και αυτό συμβαίνει επειδή μας επιτρέπει να διορθώσουμε όλα αυτά τα κακώς κείμενα με την ψήφο μας.

Δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσετε. Η επιστολή μου σίγουρα δεν αποβλέπει στο να σας πείσει να ψηφίσετε τον συνδυασμό μου. Σημασία έχει να πάτε μέχρι την κάλπη για να ψηφίσετε αυτόν που σας εκφράζει, διότι εκτός από το ότι η απάθεια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της δημοκρατίας, αν δεν ψηφίσετε δεν έχετε και το ηθικό δικαίωμα να ασκήσετε κριτική μετά.

Μη ξεχνάτε, αγαπητοί μου νέοι, ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στους απρόσωπους οργανισμούς έχουν άμεση επίδραση στη καθημερινότητά σας, αυτοί που θα αποφασίσουν είναι όσοι δίνουν το “παρών”. Ως εκ τούτου, για το προσωπικό σας καλό, για το καλό του συνόλου αλλά και για το καλό του Δήμου σας πρέπει να ψηφίσετε στις 26 Μαΐου.

Φιλικά, Δημήτρης Βασιλείου, Γιατρός Υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό “ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ”