Αρχική Ν. Κορινθίας Ξυλόκαστρο: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Τουρνουά ξιφασκίας προς τιμήν του...

Ξυλόκαστρο: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Τουρνουά ξιφασκίας προς τιμήν του Λεωνίδα Πύργου

Ένα διήμερο γεμάτο δυνατές αναμετρήσεις, συγκινήσεις, απρόβλεπτες ανατροπές αλλά και πολλές εκπλήξεις έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας μια αίσθηση ικανοποίησης για το 2ο Διεθνές Τουρνουά ξιφασκίας προς τιμήν του Λεωνίδα Πύργου που διοργανώθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας στις 4-5 Μαΐου 2019, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. 

Με 170 συμμετοχές συνολικά και αθλητές από Ρωσία, Κύπρο, Σαουδική Αραβία, Νέα Ζηλανδία και Ελλάδα η αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου Ξυλοκάστρου έσφιζε από ζωή. Ο Αθλητικός Σύλλογος Κορινθίας Σπάρτακος συμμετείχε συνολικά με 16 αθλητές. Στις μικρές κατηγορίες της σειράς KID’S CUP Fencing Grand Prix U11, U14 την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Καραλή Χρυσούλα και Παπαμετζελόπουλος Γεώργιος καταλαμβάνοντας τις 6ες θέσεις οι οποίες βραβεύτηκαν με Δίπλωμα. Την επόμενη μέρα στην μεγάλη κατηγορία Ανδρών την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέργιος Δελής  και στις γυναίκες την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Πολίτη Ιωάννα.

Στους Άνδρες νικητής των αγώνων αναδείχτηκε ο Στέργιος Τσώκας του Ο.ΞΙ. Φλώρινας κερδίζοντας στον τελικό τον Σαουδάραβα Πρωταθλητή Ahmed ALhussain με σκορ 15:10, ενώ την 3η θέση μοιράστηκαν οι Matthew Baker Νέα Ζηλανδία και Βασίλειος Στάντσιος Ε. Α. Ξ. Γαλατσίου.

Στις γυναίκες η Ειρήνη Μαυρίκιου από την Κύπρο ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Ευριδίκη Κολέτσου (Ίριδα) και τις 3ες θέσεις μοιράστηκαν οι συναθλήτριες της τελευταίας Νικολοπούλου Κατερίνα και Καραμπίνη Ειρήνη. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες!!!

Οι μαθήτριες της Σχολής Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού ”Χριστίνα Βήχου-Βαλιμήτη” ομόρφυναν την εκδήλωσή με τις χορογραφίες τους.
Στους τελικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στις 20:00 παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος , οι Αντιδήμαρχοι κ. Αγγελική Κλειώση  και κ. Δημήτρης Κάσσιος, όπως και ο Βουλευτής Σύριζα Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός.

Συγχαρητήρια για την  επιτυχημένη  διοργάνωση που πιστώνεται σε όλους όσους συνέβαλαν με προσωπική εργασία αλλά και εθελοντική προσφορά.