Αρχική Eπικαιρότητα Λένα Παπαληγούρα: Η τρυφερή εξομολόγηση για τον γιο της με αφορμή τη...

Λένα Παπαληγούρα: Η τρυφερή εξομολόγηση για τον γιο της με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας!

Η Λένα Παπαληγούρα έγινε για πρώτη φορά μητέρα πριν περίπου έξι μήνες και από εκείνη την ημέρα η ζωή της άλλαξε προς το καλύτερο! Η καταξιωμένη ηθοποιός εκμυστηρεύεται στο περιοδικό People τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που συνοδεύουν τη γέννηση ενός νέου πλάσματος, τα καθημερινά άγχη, τις δεύτερες σκέψεις και όσα της έχει μάθει ο γιος της μέχρι σήμερα. Με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας δηλώνει πως:

«Πριν από λίγους μήνες άκουσα πρώτη φορά το κλάμα του γιου μου και τον κράτησα πρώτη φορά αγκαλιά. Κάποιες ώρες αργότερα τον έβαλα πρώτη φορά στο στήθος μου να θηλάσει κι ύστερα, όταν χόρτασε, γύρισε να με κοιτάξει. Τότε για πρώτη φορά χάθηκα μέσα στην απόλυτη αθωότητα του βλέμματός του. Το ίδιο βράδυ μαζί με τον μπαμπά του τον κοιμίσαμε και κάναμε κι εμείς πρώτη φορά έναν ύπνο αλλιώτικο, γιατί καταλάβαμε αυτό που λένε οι γονείς ότι “Ποτέ ξανά δεν κοιμάσαι με τον ίδιο τρόπο αφού γεννήσεις”. Λίγες μέρες μετά, γυρίσαμε σπίτι μας και πρώτη φορά ήμασταν τρεις.

Έκτοτε, κάθε μέρα συμβαίνει κάτι για πρώτη φορά. Πρώτο άγγιγμα, πρώτο μπάνιο, πρώτο παιχνίδι, πρώτη βόλτα, πρώτο εμβόλιο, πρώτο χαμόγελο, πρώτη αδιαθεσία, πρώτο δυνατό γέλιο. Σε λίγο θα ακούσουμε μια πρώτη λέξη και θα κρατήσουμε τα χέρια του για το πρώτο βήμα, ύστερα θα γιορτάσουμε τα πρώτα του γενέθλια και πολύ γρήγορα ο καιρός θα περάσει και, προτού το καταλάβουμε, θα τον πάμε πρώτη φορά στο σχολείο.

Ο χρόνος δεν είναι ποτέ πια ο ίδιος και οι στιγμές για μας έχουν άλλη αξία. Κάθε λεπτό που θα περνά από εκείνη την πρώτη φορά που τον είδα θα είναι στη σκέψη μου και κάθε στιγμή θα αγωνιώ και θα χαίρομαι, θα τον καμαρώνω και θα εύχομαι να ’ναι γερός και ευτυχισμένος. Θα ελπίζω να περπατά σε στρωτά μονοπάτια κι αν κάποτε συναντά κάποιο εμπόδιο να το προσπερνά εύκολα, με γενναιότητα και ειλικρίνεια. Θα κάνω τα πάντα για να είμαι κοντά του όταν με χρειάζεται και θα παρακαλώ να αγαπά και να αγαπιέται. Φέτος γιορτάζω πρώτη φορά την Hμέρα της Μητέρας. Κι όμως, ξέρω καλά, από εκείνη την πρώτη φορά που τον είδα, ότι η Hμέρα της Μητέρας είναι κάθε μέρα!».