Αρχική Ν. Ηλείας Έδωσαν ζωή και ελπίδα στο καμένο δάσος της Στροφυλιάς

Έδωσαν ζωή και ελπίδα στο καμένο δάσος της Στροφυλιάς

Μαθητές έδωσαν ζωή και υπόσχεση σεβασμού προς το δάσος της Στροφυλιάς στα πλαίσια όμορφης εκδήλωσης που τιμά τους εμπνευστές και όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή πραγματοποίησή της.

Τα δημοτικά σχολεία της Βάρδας και της Μανωλάδας (δηλαδή περίπου 250 μαθητές) επισκέφθηκαν χθες το καμένο δάσος της Στροφυλιάς. Η επίσκεψη έγινε ως μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών σε θέματα που αφορούν το Δάσος και την προστασία του. Και η αποστολή επετεύχθη.

Οι μαθητές έμειναν μέχρι το μεσημέρι στο δάσος, έπαιξαν, ενημερώθηκαν, είδαν τι έχει προκαλέσει η τελευταία πυρκαγιά και όλοι συμφώνησαν η δράση αυτή να επαναληφθεί ακόμη και μετά το τέλος της σχολικής περιόδου.

Το πρόγραμμα που ακολούθησαν οι μαθητές είχε ως εξής: στις 9 έφθασαν στο δάσος στη 2η ζώνη στο Κουνουπελάκι. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσα στα καμένα, όπου οι μαθητές τραγουδώντας έκαναν αλυσίδα. Ακολούθησε πικ-νικ και αμέσως μετά ομιλία υπό τη διοργάνωση του φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς με την οποία ενημερώθηκαν για την σπουδαιότητα του δάσους και πως μπορούμε να το προστατεύουμε. Λίγο πριν αναχωρήσουν οι μαθητές έγινε αποκομιδή απορριμμάτων και συμβολική ρίψη νερού από ένα πυροσβεστικό όχημα.

Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί  ευχαριστούν θερμά τον Φορέα διαχείρισης υγροτόπου Κοτυχίου Στροφυλιάς, τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, το δασαρχείο Αμαλιάδας και τον δασάρχη ,την Πυροσβεστική Λεχαινών και την επιχείρηση του κυρίου Σπηλιόπουλου (κτήμα Παράδεισος) για την παραχώρηση των τραπέζοκαθισμάτων,την επιχείρηση ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΚΗ Σοφιανόπουλος-Κωστόπουλος και το super market Δημητρόπουλος Ιωάννης για την χορηγία εμφιαλωμένων νερών.

Πηγή: patrisnews.com