Αρχική Ν. Κορινθίας Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου πηγαίνει Μυστρά σε εκδηλώσεις μνήμης για την Άλωση...

Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου πηγαίνει Μυστρά σε εκδηλώσεις μνήμης για την Άλωση της Πόλης

Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου στις 29 Μαΐου 2019 θα πάει στον Μυστρά, θα παραστεί και θα παρακολουθήσει μέρος των εκδηλώσεων μνήμης των 566 χρόνων από την Άλωση της Πόλης και τον θάνατο του τελευταίου αυτοκράτορα ,που διοργανώνει ο τοπικός Δήμος της Σπάρτης οι οποίες είναι επί την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Συγκεκριμένα θα είναι παρούσα στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου θα δώσει το παρόν του και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα γίνει στην Μητρόπολη του Μυστρά Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται στον Αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, όπου ξεχωρίζουν τα δύο προσκυνητάρια στους πεσσούς του ιερού, το τέμπλο, και κυρίως η πλάκα με τον ανάγλυφο δικέφαλο αετό των Παλαιολόγων στο δάπεδο, κάτω από τον τρούλο, καθώς σύμφωνα με την παράδοση, στο σημείο αυτό στέφθηκε ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος, το 1449.

Θα γίνει επίσης περιήγηση στην πόλη της Σπάρτης και το φαγητό θα είναι σε ταβερνάκια κοντά πλαγιές του Ταϋγέτου.

Η τιμή της εκδρομής είναι στα 15 ευρώ το άτομο και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην κ.Φλώρα Ζαφειριάδου και στο νούμερο τηλεφώνου 2741021620