Αρχική Ν. Μεσσηνίας Δ. Πύλου-Νέστορος: Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Κατασκευή αστικής οδοποιίας Δ.Κ. Χώρας»

Δ. Πύλου-Νέστορος: Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Κατασκευή αστικής οδοποιίας Δ.Κ. Χώρας»

Υπογράφτηκε σήμερα το πρωί η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή αστικής οδοποιίας Δ.Κ. Χώρας» ανάμεσα στο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη ως εκπρόσωπο του Δήμου και τον ανάδοχο του έργου Ιωάννη Αργυράκη του Χρήστου Ε.Δ.Ε.

Ο προϋπολογισμός μελέτης του εν λόγω έργου είναι 703.125,00 € και προβλέπει αναλυτικά την παρέμβαση στις οδούς αστικής οδοποιίας της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, η οποία παρουσιάζει σοβαρές φθορές λόγω διέλευσης βαρέων οχημάτων με κατεύθυνση από και προς ένα υφιστάμενο λατομείο της περιοχής, καθώς και λόγω προηγούμενων έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η βελτίωση του οδικού δικτύου της Χώρας είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα συμβάλει στο αναπτυξιακό όραμα της περιοχής. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καφαντάρης δηλώνει: «η υπογραφή σύμβασης για την πρώτη φάση κατασκευής της αστικής οδοποιίας της Δ.Κ. Χώρας αλλά και σειρά άλλων έργων τα οποία ξεκινούν ήδη να κατασκευάζονται στο Δήμο μας, τόσο στον τομέα των οδικών έργων αλλά και σημαντικά έργα υποδομών, αποχετευτικά, έργα ύδρευσης, ασφαλτόστρωσης συνεχίζουν να θέτουν ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.».