Αρχική Ν. Ηλείας Μαθήματα ήθους από Ηλείο ταξιτζή στον Πειραιά – Βρήκε πορτοφόλι και το...

Μαθήματα ήθους από Ηλείο ταξιτζή στον Πειραιά – Βρήκε πορτοφόλι και το παρέδωσε

Από το Χελιδόνι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κατάγεται ο αυτοκινητιστής (ΤΑΞΙ) Αποστόλης Τσαμπούκας, που βρήκε και παρέδωσε το πορτοφόλι ηλικιωμένης επιβάτιδάς του, στον Πειραιά της Αττικής, παραδίδοντας μαθήματα ήθους και τιμιότητας.

Η πράξη, αυτή του κ.Τσαμπούκα – που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ALPHA, την Τρίτη 7 Μαΐου – δείχνει το άλλο «πρόσωπο» της Ηλείας και των ανθρώπων της, που φημίζονται για την ανθρωπιά, την τιμιότητα και την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο. Και το αποδεικνύουν πολύ συχνά, έστω κι αν τις περισσότερες φορές, αυτές οι πράξεις δεν γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό.

Από πόρτα σε πόρτα

Η κα Κατίνα Πρίντεζη επιβιβάστηκε στο ταξί του κ.Τσαμπούκα από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας με προορισμό τον Πειραιά, όπου και αποβιβάστηκε. Λίγη ώρα αργότερα, κι ενώ είχε μεταβεί σε άλλη περιοχή, βρήκε το πορτοφόλι στο πίσω κάθισμα. Αφού το άνοιξε και βρήκε μέσα σε αυτό τηνταυτότητά της και το ποσό των 200 ευρώ, χωρίς δεύτερη σκέψη επέστρεψε στο σημείο που είχε αφήσει την ηλικιωμένη γυναίκα σχεδόν μια ώρα νωρίτερα, και άρχισε να την ψάχνει, κυριολεκτικά από πόρτα σε πόρτα. Όταν τελικά την εντόπισε και της παρέδωσε το πορτοφόλι – το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή η κα Πρίντεζη, δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε χάσει – δεν πίστευε στα μάτια της. «Τα ‘χω χαμένα. Έχω χάσει κι άλλες φορές πορτοφόλι, αλλά αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει. Να ‘σαι καλά», του είπε η ίδια, ενώ συγκινημένη, αποκάλυψε στην δημοσιογράφο του ALPHA Κλέλια Κλουντζού ότι τα 200 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι της ήταν τα μόνα χρήματα που της είχαν απομείνει για να «περάσει» τον μήνα.

Ο Αποστόλης Τσαμπούκας, όπως σημείωσε στο ρεπορτάζ, αλλά και στην εφημ. «Πατρίς» «…δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή  να μην επιστρέψω το πορτοφόλι στην κάτοχό του. Ήταν κάτι που δεν μου ανήκει. Δε θα μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ. Έπραξα αυτό που μου λέει η συνείδησή μου». Ο ίδιος, εξηγεί μάλιστα πως, δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει κάτι στον κάτοχό του, αφού πολύ συχνά βρίσκεται αντιμέτωπος με τέτοια περιστατικά, με το συνηθέστερο να είναι η απώλεια των κινητών τηλεφώνων που ξεχνούν οι επιβάτες μέσα στο ταξί.

Οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι

Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή που – και – το συγκεκριμένο επάγγελμα περνάει κρίση, σε μια απρόσωπη γιγαντούπολη όπως η Αθήνα,  η πράξη του αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες και τους κινδύνους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι οδηγοί ταξί. Ο ίδιος, που στο παρελθόν έχει δουλέψει ως οδηγός ταξί και τα τελευταία 10 περίπου χρόνια – τα χρόνια της κρίσης – είναι ιδιοκτήτης, εξηγεί πως η εμπειρία του πάνω στο τιμόνι του «επιτρέπει» πια να μπορεί να δουλεύει με τρόπο που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης κινδύνου. «Δουλεύω πολλές ώρες, απ’ άκρη σ’ άκρη της Αθήνας. Αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχω δημιουργήσει ένα ¨πελατολόγιο¨ με ανθρώπους με τους οποίους υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση και μπορώ έτσι να εξασφαλίζω ένα αξιοπρεπές μεροκάματο», λέει ο ίδιος.

Αναπολεί με αγάπη το χωριό

Αν και οι υποχρεώσεις του επαγγέλματος είναι αυξημένες και δεν του επιτρέπουν να επισκέπτεται συχνά το χωριό του, το Χελιδόνι, ωστόσο το μυαλό του είναι «εδώ» στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζουν ακόμα οι γονείς και ο αδελφός του.

Πηγή: alphatv.gr