Αρχική Ν. Κορινθίας Tελετή λήξης και βράβευσης στο λιμάνι της Κορίνθου του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “Owner’s...

Tελετή λήξης και βράβευσης στο λιμάνι της Κορίνθου του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “Owner’s Cup 2019 – Odyssey“

Η Οδυσσέας Μαρίνα Α.Ε., ιδιωτική επιχείρηση, με σκοπό την διαχείριση λιμένων και καταφυγίων ως τουριστικά προϊόντα, γνωστά και ως Μαρίνες διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα “Owner’s Cup 2019 – Odyssey“.

            Μετά την μεγάλη επιτυχία της 1ης Reggata σκαφών το 2018, το ταξίδι των Ιστιοπλοϊκών του “Owner’s Cup 2019 – Odyssey“ξεκινάει φέτος στις 9 Μαΐου από την Οδυσσέας Μαρίνα στο Μεγανήσι Λευκάδας, με τερματικό Σταθμό την Κόρινθο στις 17 Μαΐου.

            Με διπλάσιο αριθμό συμμετοχών στην φετινή διοργάνωση, 20 σκάφη από όλο το κόσμο, με το σύνολο του πληρώματος τους να είναι περίπου 100 άτομα, θα διασχίσουν τον Κορινθιακό Κόλπο, ανακαλύπτοντας τους πολιτιστικούς, γαστρονομικούς και παραδοσιακούς θησαυρούς στο πέρασμά τους.

            Σε κλίμα γιορτής και φιλοξενίας, θα πραγματοποιηθεί η μεθόρμιση στους ενδιάμεσους σταθμούς τόσο της Ναυπάκτου, όσο και του Γαλαξιδίου με την συμμετοχή των τοπικών φορέων, της λιμενικής διοίκησης αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης, κλείνοντας τον αγώνα με την λαμπερή τελετή λήξης και βράβευσης των μεγάλων νικητών στο λιμάνι της Κορίνθου.

            Οι συμμετέχοντες είναι όλοι ενήλικες διαφόρων εθνικοτήτων με πληρώματα από την Ιταλία, Ολλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Χιλή και Ουρουγουάη. Πρόκειται για σκάφη άνω του μέσου όρου σε ποιότητα και αξία και με κατά βάση αρκετά έμπειρους στην ιστιοπλοΐα ιδιοκτήτες.

            Η Διοίκηση της Odyseas Marina, απαρτιζόμενη από άτομα διαπρέποντα σε Ναυταθλητικούς Αγώνες σε διεθνές επίπεδο και λάτρεις του θαλάσσιου στοιχείου, αποσκοπεί με την διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “Owner’s Cup 2019 – Odyssey“στην γνωριμία των συμμετεχόντων με την ομορφιά της πατρίδας μας και τον ελληνικό ναυτικό πλούτο. Μέσω της προβολής των λιμανιών και των παράκτιων περιοχών της Ελλάδας στους χιλιάδες επισκέπτες της Μαρίνας Μεγανησίου, ενισχύεται η τουριστική ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών. Με την ανάδειξη των δυνατοτήτων του θαλάσσιου τουρισμού τίθονται τα θεμέλια για την ουσιαστική ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του κάθε τόπου.

Δήλωση κ. Ανδριώτη

Για ακόμα μια χρονιά η “Οdyseas Marina” και το ανθρώπινο δυναμικό της ,είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διεξαγωγή του “Owners Cup 2019 Odyssey”,με αρκετές σημαντικές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι… Πλέον, το OC2019 αποτελεί επίσημα μέρος του αγωνιστικού calendar της Ελλάδας, κάτι το οποίο αναδεικνύει το αγωνιστικό του ύφος αλλά και την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή αυτού.

Ο αγώνας είναι φέτος μια απόδειξη ότι η οργανωτική επιτροπή και οι συμμετέχοντες δήμοι έχουν δημιουργήσει μια πραγματικά σταθερή βάση που προβάλει και αξιοποιεί τις περιοχές του Ιονίου προωθώντας τον αθλητικό τουρισμό και την ιστιοπλοΐα σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Έτσι, θεωρούμε ότι βάζουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι τόσο στην ανάδειξη του αθλήματος και του αθλητισμού γενικότερα, όσο και στην διαφήμιση και προώθηση του αθλητικού τουρισμού, αλλά και γενικά ,του τουρισμού στη χώρα μας. Οι προορισμοί έχουν αλλάξει από το 2018 ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή αγωνιστική αξία, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να ανταγωνιστούν σε ποιο απαιτητικό στίβο και πιο πολύπλοκες διαδρομές.

Ταυτόχρονα επιλέξαμε σημεία (Μεγανήσι, Ναύπακτος, Γαλαξίδι, Κόρινθος) που έχουν την δυναμική αλλά μια την θαλάσσια κουλτούρα ώστε να φιλοξενήσουν με αξιώσεις τα αγωνιστικά σκάφη και τους συμμετέχοντες.

Άλλωστε για να μπορεί μια περιοχή να φιλοξενήσει αγωνιστική ιστιοπλοΐα θα πρέπει να πληρούνται κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις λιμενικής υποδομής και χερσαίας ανάπτυξης. Οι φετινοί προορισμοί πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και με τη συμμετοχή των δήμων αλλά και των τοπικών κοινωνιών, θα αποτελέσουν βάσεις ξεκούρασης και ψυχαγωγίας, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους επισκέπτες….

Τα βραβεία του αγώνα και οι χορηγοί είναι πλέον περισσότεροι αφού η ψυχαγωγική αξία του αγώνα είναι αντίστοιχη με την αγωνιστική και το yachting life style είναι συνδεδεμένο με parties και events ώστε και να ισορροπείται ο αγωνιστικός χαρακτήρας, σε κάθε σταθμό θα προσφέρουμε ένα μοναδικό θέαμα με ένα άκρως ελκυστικό προϊόν που διαφημίζει πανελλήνια την περιοχή.

Αντίστοιχα η εποικοδομητική κριτική που λάβαμε από αθλητές και τοπικούς παράγοντες ήταν σημαντική ώστε να αναβαθμίσουμε τον αγώνα ολοκληρωτικά… Ως εμπνευστές και διοργανωτές αυτής της ρεγκάτας, σκοπός μας είναι η διάδοσή και η συμμετοχή όσου περισσότερου κόσμου γίνεται τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο ψυχαγωγικό κομμάτι.

Η δημιουργία όμορφων στιγμών και γεγονότων, που προβάλλουν αξίες και μένουν στον χρόνο, αποτελεί για εμάς το βασικό σκεπτικό και κίνητρο, ελπίζοντας για τα καλύτερα αποτελέσματα…. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ CEO Odyseas Marina Meganisi Διοργανωτής “OWNERS CUP 2019 ODYSSEY”.

Πηγή: korinthostv.gr